Voznik začetnik je po mariborski vpadnici z BMW-jem hitrost prekoračil za kar 69 kilometrov na uro

ČK
14.12.2020 13:43
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična. 
Andrej Petelinšek

Policisti PPP Maribor so to soboto izvajali meritve z laserskim merilnikom hitrosti na regionalni cesti med Bohovo in Mariborom, kjer je hitrost s prometnim pravilom za ceste izven naselja omejena na 90 kilometrov na uro. Ob 19.23 so z laserskim merilnikom hitrosti izmerili 19-letnemu vozniku začetniku osebnega avtomobila znamke BMW, ki je svoje vozilo vozil s hitrostjo 159 kilometrov na uro. S tem je voznik začetnik največjo dovoljeno hitrost vožnje na cesti izven naselja prekoračil za kar 69 kilometrov na uro.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper voznika pa podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Predpisana sankcija za ugotovljen prekršek je 1200 evrov in 18 kazenskih točk.

"Policisti vse voznike opozarjamo, da je neprilagojena hitrost ključen dejavnik prometnih nesreč z najhujšimi posledicami. V tem letnem času, ko se vozne razmere zaradi vremenskih vplivov spreminjajo iz ure v uro, je prilagojena hitrost in upoštevanje cestno prometnih predpisov še kako pomembno, zato voznike pozivamo, da hitrost vožnje vozil prilagodijo prometnim pravilom, prometnim razmeram ter stanju in lastnostim ceste," sporočajo z mariborske policijske uprave.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta