Z veliko jahto v Dalmaciji povzročil ogromne valove, ki so poškodovali dve plovili, škoda je velika

M.R.
20.08.2024 15:00

Hrvaška policija obravnava morda nenavaden incident na morju. V sredo pretekli teden naj bi bil namreč turški državljan s svojo jahto povzročil velike valove na morju, pri tem pa naj bi bili poškodovani dve plovili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična
Profimedia

Incident se je zgodil v zalivu Kobaš v občini Ston. 42-letni Turek je vozil plovilo, ki je registrirano v Veliki Britaniji, na oddaljenosti 300 metrov od obale in s hitrostjo, ki za to plovno območje ni primerna, povzročil velike valove. Zato so se nekontrolirano začela majati plovila, ki so bila privezana v mestu Kobaš, na njih pa so bili ljudje. Hkrati sta bili poškodovani dve plovili, na katerih je nastala velika materialna škoda, so sporočili hrvaški policisti. 

Policija je v preiskavi ugotovila, da je turški državljan storil kaznivo dejanje ogrožanja posebnih vrst prometa, zato so ga dan po dejanju pridržali in odpeljali v pripor. Policija dodaja, da primer obravnava tudi luška kapitanija Dubrovnik, ki je pristojna za varnost plovbe. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta