Zaradi eksplozije v Pekarni Grosuplje podani dve ovadbi, škode za 1,5 milijona evrov

M.R.
04.04.2019 11:04

Končana je kriminalistična preiskava eksplozije in požara v prostorih Pekarne Grosuplje. Sedem ljudi je bilo v eksploziji poškodovanih, nastalo pa je za kar poldrugi milijon evrov škode.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Posledice eksplozije v pekarni Grosuplje.
Radio Zeleni Val

Policija je ugotovila, da je bila v objektu vgrajena nova plinska napeljava, in ko je potekalo prvo uplinjanje na instalaciji, je začel plin nekontrolirano uhajati, saj plinski ventil v kurilnici objekta v tem času ni bil zaprt in "ni zagotavljal tesnosti plinske napeljave", so ugotovili kriminalisti. 
Posledično je plin uhajal v kurilnico, od tam pa se je razširil po objektu. Iskra, ki jo je najverjetneje povzročil samodejni vklop oljnega gorilca na peči centralne kurjave, je sprožila eksplozijo. 
Policisti so zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti na tožilstvo podali kazensko zoper fizično osebo, zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu pa so ovadili tudi podjetje in njegovo odgovorno osebo. Gre za podizvajalca del.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta