Zločin pri Grosupljem: Moški, ki je policiji priznal, da je zadušil ženo, je v priporu. Inštitut 8. marec je poobjavil izpoved matere umorjene

Primož Knez, Dnevnik
07.03.2021 17:05
V Dolah pri Polici v občini Grosuplje je 44-letni Žarko G. zadušil svojo 36-letno ženo Jasno, s katero imata majhno deklico. Po umoru se je policiji predal sam.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Življenje ji je vzel v hiši, v katero sta se preselila pred manj kot desetletjem. Foto: Jaka GASAR/DNEVNIK
Jaka Gasar/dnevnik

"Videl sem ga, kako je z avtom odbrzel mimo mene in zgolj dvignil roko v pozdrav," je dan po grozljivem zločinu v vasici Dole pri Polici v hribovitem zaledju Grosupelj povedal eden od domačinov. Manj kot 200 prebivalcev šteje gručasto naselje, strnjeno okoli cerkvice svete Lucije. Sedem kilometrov je vas oddaljena od Grosupljega, do nje vodi več poti, glavno obnavljajo in je uradno zaprta. V petek popoldne je 44-letni Žarko G. do smrti zadušil svojo ženo, 36-letno Jasno, s katero imata majhno hčerko. Po naših podatkih v času zločina deklice ni bilo doma.

Par se je držal bolj zase

Domačini so bili redkobesedni. Par, ki se je v naselje priselil pred manj kot desetimi leti, se je držal bolj zase. Poznali so ju po imenu, kaj več niti ne. Žarko naj bi bil bančnik, strokovnjak za nadzor nad pranjem denarja. Kaj ga je vodilo v tako strahoten zločin, domačinom ni jasno. Tudi policiji ne.

Hiška stoji nad cerkvijo svete Lucije, do nje vodi strma pot navzdol v grapo. Pred hišo je parkiran majhen avto, pred vhodom plastični otroški peskovnik in nekaj igrač. Vlada moreča tišina. "Komaj smo ju poznali. Vest nas je pa vseeno pretresla. Ne vem, zdi se, da se nam zaradi korone že vsem malo meša. Bojim se, da vse pogosteje berem o tovrstnih žalostnih dogodkih, in zdaj se je eden zgodil praktično pri sosedih," je povedal drugi domačin. "Nič ne vemo. Tudi mi se sprašujemo, zakaj se je to moralo zgoditi. Da je nekaj hudo narobe, smo zaslutili v petek popoldne, ko je bilo tukaj kar naenkrat ogromno policije," pa pripoveduje skupina vaščanov. Najbližji sosedje pa: "Poznali smo jih. Seveda smo jih poznali. Ampak, prosim vas, nič ne moremo povedati."

Odpeljal se je v Trebnje

Tudi uradni podatki policije so bili konec tedna še zelo skopi. "V petek v popoldanskih urah se je na policijski postaji Trebnje zglasil 44-letni moški in naznanil, da je doma umoril svojo ženo," je poročala tiskovna predstavnica Policijske uprave Ljubljana Aleksandra Golec. Zakaj prav v kar 30 kilometrov oddaljene Trebnje, ni pojasnila. "Policisti so odšli na naslov v okolici Grosupljega, kjer so odkrili mrtvo 36-letno žensko. Smrt je nastopila kot posledica zadušitve. Vzrok za navedeno dejanje še ni znan," je še dodala Golčeva.

Osumljenega policija ni še nikoli obravnavala zaradi kakega kaznivega dejanja. Seveda so mu odvzeli prostost. Včeraj so ga skupaj s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja umora pripeljali na ljubljansko sodišče, kjer ga je zaslišal preiskovalni sodnik. Odredil mu je pripor, kjer bo počakal na začetek sojenja, ki bo verjetno razgalilo, kaj se je dogajalo za štirimi stenami skromne hiške v grapi nad cerkvijo svete Lucije v Dolah pri Polici.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta