Znane so podrobnosti: Delavca javnega komunalnega podjetja z avtom zbila 2-letno Danko, nato pa jo odvrgla na deponijo

A.L., Va, STA
04.04.2024 10:27

"S kakšnimi pošastmi živimo," je dejal srbski predsednik.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Danka Ilić.
Mup Srbije

Srbski predsednik Alekandar Vučić je danes sporočil, da je dveletna deklica Danka Ilić mrtva, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Policija je po besedah Vučića pridržala dva osumljenca za njeno smrt, ki naj bi dejanje tudi priznala.

"Imamo slabe novice o otroku iz Bora. Danko Ilić so ubili. Policija je pridržala dve osebi, ki sta ubili Danko. Kolikor sem razumel, sta oba priznala dejanje," je dejal Vučić na današnji seji vlade.

"S kakšnimi pošastmi živimo," je dodal in povedal, da je policija osumljenca odpeljala do kraja, kjer naj bi bili posmrtni ostanki deklice.

Pridržali dva 50-letnika, domačina

Ministrstvo za notranje zadeve je potrdilo, da so zaradi suma, da sta ubila Danko, pridržali dva 50-letnika iz Bora. Po navedbah ministrstva sta osumljenca priznala krivdo, trenutno pa poteka iskanje posmrtnih ostankov deklice.

Portal banjaluške televizije ATV, ki se sklicuje na vir blizu preiskave, poroča, da sta pridržana delavca javnega komunalnega podjetja iz Bora. Po navedbah vira je eden od osumljencev s službenim avtom fiat panda trčil v dveletno Danko, ki je pri tem umrla. Moški je nato s kolegom dal truplo deklice v prtljažnik avtomobila in ga odpeljal do divjega odlagališča odpadkov pri Boru, kjer sta ga pustila.

Voznika avtomobila po navedbah ATV sumijo hudega kaznivega dejanja ogrožanja varnosti v cestnem prometu, drugega pa pomoči storilcu po storjenem kaznivem dejanju. Za oba so odredili 48-urni pripor.

V vozilu osumljencev - oba sta bila na poligrafskem testu - so našli ostanke krvi, za katero so po DNK-analizi potrdili, da je Dankina. 

Preiskava kriminalistične policije je po navedbah ATV pokazala, da se je vse zgodilo v torek, 26. marca, okoli 13.52 oziroma sedem minut po tem, ko je glede na prijavo mame izginila deklica. Osumljenca naj bi se bila v otroka zaletela pri hitrosti 20 kilometrov na uro, zato se je zdaj po poročanju več medijev pojavilo celo še vprašanje, ali je bila deklica v trenutku trčenja morda še živa.

Storilca naletela na Dankinega očeta

Srbski notranji minister Bratislav Gašić je povedal, da sta moška na poti na deponijo srečala Dankinega očeta in na njegovo vprašanje, ali sta videla pogrešano deklico, odgovorila, da nista. Monstruoznost in hladnokrvnost dejanja potrjuje dejstvo, da se je eden od storilcev istega dne pridružil iskanju deklice, je povedal minister.  

Po Gašićevih besedah preiskujejo tudi, ali je eden od moških, ko je že trajalo iskanje, truplo premestil na drugo lokacijo. "Ne moremo jima verjeti, ker krivdo valita drug na drugega," je povedal minister.  

Prebivalci Bora so se v četrtek zvečer zbrali v središču kraja. Prižigali so sveče, pred domom kulture puščali igračke in rdeče balone v obliki srca.  

Obsežna iskalna akcija je bila neuspešna

Danka je izginila prejšnji torek v naselju Banjsko polje blizu srbskega mesta Bor, za njo pa je potekala obsežna iskalna akcija, v katero so se poleg policije vključili vojska, gasilci in prebivalci. Prvič so aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber. Prvi dan je deklico iskalo okoli 350 ljudi.

Dveletna deklica je izginila okoli 14. ure. Njena mama je za srbski Telegraf takrat povedala, da je njena hči Danka izginila, ko se je za trenutek posvetila drugemu otroku. "Obrnila sem se, da bi dala vodo drugemu otroku, in ko sem znova pogledala, je ni bilo več," je dejala.

Srbska policija je temeljito preiskala tudi teren okoli hiše, od koder je deklica izginila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta