Avstrijska policija sporočila, da na videoposnetku ni pogrešana Danka. Romunka: Vse od objave fotografij živim v peklu!

A.L.
04.04.2024 09:06

V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Iskanje pogrešane deklice Danke Ilić v Srbiji.
Instagram/mup Srbije

Avstrijska policija je danes zgodaj zjutraj sporočila, da na posnetku, posnetem na Dunaju, ni dveletna Danka Ilić, ki je prejšnji torek izginila v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor v Srbiji, poroča Telegraf. Srbski državljan, ki živi na Dunaju, je namreč srbskim oblastem prijavil, da je na tramvajski postaji opazil majhnega otroka v spremstvu dveh odraslih žensk. Ker je opazil podobnost med deklico in v Srbiji pogrešanim dveletnim otrokom, je posnel tri ljudi in posnetek delil s srbskimi oblastmi. Fotografije so hitro zaokrožile tudi po medijih. 

Fotografija, posneta na Dunaju. Izkazalo se je, da ne gre za pogrešano 2-letnico.
Deželna Policija, Dunaj

Ker so svojci po pregledu fotografij izjavili, da gre najverjetneje za pogrešano Danko, je fotografije 3. aprila po nalogu dunajskega državnega tožilstva objavila dunajska policijska uprava.

Identiteta oseb na fotografijah je zdaj razjasnjena, policisti so z njimi vzpostavili stik. "Na podlagi preiskave in spremljajočih dejstev je mogoče jasno in nedvomno izključiti povezavo med osebami, prikazanimi na objavljenih fotografijah, in pogrešano deklico iz Bora," so sporočili iz avstrijske policije in dodali, da s preiskavo nadaljujejo.

Avstrijski portal Kosmo je medtem sinoči zapisal, da je našel eno od obeh žensk s posnetka. Ta trdi, da na posnetku ni Danka, pač pa njena hči. Po njihovih navedbah gre za romunsko državljanko, ki živi in ​​dela na Dunaju. Za avstrijski spletni portal je povedala, da vse od objave fotografij živi v peklu. "Situacija je postala alarmantna, ker je moj obraz prepoznan v vseh medijih. Bila sem prestrašena, nisem vedela, kaj naj storim, strah me je, da bom izgubila službo," je dejala 36-letnica.

Pogrešana Danka Ilić.
Mup Srbije

Spomnimo, v sredo se je v iskanje vključila tudi slovenska policija. Izdala je obvestilo o pogrešani dveletni deklici Danki Ilić in pozvala javnost, naj posreduje morebitne informacije o njej. Interpol je medtem za deklico razpisal rumeno tiralico, ki velja za iskanje pogrešanih oseb.

V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber, ki so ga uvedli lani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta