(RECEPT) Govedina Stroganov

Zora Štok Zora Štok
20.12.2019 04:58

Postrežemo s kuhanim rižem ali testeninami.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Potrebujemo:

80 dag govedine brez kosti
žlica moke
sol, poper
2 stroka česna
nekaj žlic olja
1 žlica masla
1 srednje velika čebula
30 dag svežih gob
4 dl goveje jušne osnove
2,5 dl kisle smetane
1 žlica belega vina
Meso narežemo na tanke trakove ali na kocke. Česen in čebulo drobno sesekljamo, gobe narežemo na rezine. Meso damo v skledo, dodamo sol, poper in česen ter z rokami dobro premešamo, potem pa dodamo moko in ponovno rahlo premešamo, da se moka prime mesa. V posodi segrejemo olje in maslo, dodamo meso in ga hrustljavo zapečemo, potem ga vzamemo iz posode in shranimo na toplem. Na maščobi, na kateri se je peklo meso, prepražimo čebulo in gobe. Ko se čebula zmehča, vsebino potresemo z malo moke in med mešanjem pražimo dve do tri minute, dodamo vino in potem v ponev vrnemo meso. Premešamo in dolijemo jušno osnovo, posodo pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo okoli 30 minut. Vmes solimo in popramo.
Če je jed preveč gosta, dolijemo še malo jušne osnove ali tople vode in po potrebi še solimo in popramo. Ko je meso mehko, vzamemo nekaj tekočine in jo premešamo s kislo smetano, potem pa zmes previdno vmešamo v ponev z mesom in gobami. Na majhnem ognju pustimo jed še nekaj minut, vendar pazimo, da ne zavre. Postrežemo s kuhanim rižem ali testeninami.
Po želji lahko med pripravo te znamenite ruske jedi dodamo tudi nekaj žlic paradižnikove mezge.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta