Betonske sanje

sta, kr
13.09.2019 15:36

Razstava fotografij industrijske dediščine v Galeriji Photon

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Talis
Damjan Švarc

V Galeriji Photon v Ljubljani so v četrtek zvečer odprli razstavo Betonske sanje: Fotografiranje industrijske dediščine, ki predstavlja razmišljanja sodelujočih umetnikov o preteklosti skozi materialne ostanke izbranih industrijskih lokacij in se tako dotika osebnih in kolektivnih spominov. Razstavo bodo pospremili filmi o nekdanjih industrijskih velikanih.
V projektu Betonske sanje/Concrete Dreams raziskujejo dediščino industrijske arhitekture, posredovano skozi fotografski in video medij. V ožjem smislu si projekt zastavlja predvsem vprašanje, kako določeni umetniki v sferi vizualnega to dediščino vidijo danes in kako jo z vidika estetske relevantnosti sprejemajo kot material za svoje avtorske projekte.
V širšem smislu pa projekt odpira vprašanje, kako omenjena medija v današnjem času reflektirata širši kontekst nekega prostora in časa, ki je v povojni Evropi 20. stoletja spodbujal razvoj industrije in s tem določene arhitekture. Ta se danes v veliki meri opušča in ruši, njena funkcija se spreminja, so zapisali v galeriji Photon.

MTT
Mirjana Rukavina
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta