Častno priznanje Narodnemu domu

kr
04.12.2019 20:17

Nagrada dr. Romana Klasinca za življenjsko delo izjemni pevski pedagoginji Jolandi Korat, ki je skoraj štirideset let duša in motor oddelka za petje Konservatorija za glasbo in balet Maribor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tako množično je bilo ob podelitvi nagrad dr. Romana Klasinca v Kazinski dvorani SNG Maribor na predvečer Tega veselega dneva kulture. 
KZGBM

Konservatorij za glasbo in balet Maribor je v Kazinski dvorani SNG Maribor podelil letošnje nagrade in priznanja dr. Romana Klasinca. Za pomembne dosežke v daljšem časovnem obdobju jih podeljujejo učencem, dijakom, učiteljem in zunanjim partnerjem od leta 1998. Diplome za izjemne dosežke na tekmovanjih v času šolanja so prejeli harfistka Leto Križanič Žorž (mentor Dalibor Bernatović), pozavnist Anton Sotošek (mentor Mihael Švagan), evfonist Žan Pečenik (mentor Nejc Merc) in baletni plesalec Jan Trninič (mentorica Galina Dmitrievna). Vsi našteti so med šolanjem na konservatoriju dosegli izjemen napredek, izvrstne rezultate na domačih in mednarodnih tekmovanjih.
Učitelji Marjetka Minič, Galina Dmitrievna in Miran Stergulec so prejeli listine dr. Romana Klasinca za desetletja uspešnega in plodnega dela na pedagoškem, organizacijskem in umetniškem področju. Nagrado za življenjsko delo je dobila izjemna pevska pedagoginja Jolanda Korat, ki je skoraj štirideset let duša in motor oddelka za petje. Bila je mentorica mnogim danes uveljavljenim opernim solistkam in solistom.
Posebno častno priznanje zunanjemu partnerju je bilo podeljeno Kulturno-prireditvenemu centru Narodni dom Maribor za dolgoletno uspešno sodelovanje pri organizaciji koncertov in drugih dogodkov. Je hkrati dokaz, da v Mariboru obstaja uspešno sodelovanje med inštitucijami, posamezniki in organizacijami.
V umetniškem večeru so nastopili pevski zbor s pianistkama Tjašo Šulc Dejanović in Barbaro Novak ter solistko Mio Belak na marimbi (mentor Martin Bajde), vokalna zasedba Terz Quartet pod umetniškim in dirigentskim vodstvom Petra Novaka Smoliča in zbor oddelka za petje s solistkama sopranistko Lauro Pal (mentorica Simona Rafanelii Kranjc, ki je prevzela tudi režijo) in Tajo Kušar (mentorica Valerija Kamplet). (kr)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta