Čezmejno druženje ob kreativni glasbi

DKJ
29.08.2022 17:08

V Šmartnem od 15. do 17. septembra. Glasbeno delavnico bo letos vodil znani švedski tubist Per-Åke Holmlander.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osrednje festivalsko dogajanje bo tudi letos v Hiši kulture sredi srednjeveške vasi Šmartno v Goriških brdih.  
Jacks Darinko Kores

Festival ustvarjalne glasbe in improvizacije, ki ga je ustanovil in ga že vsa leta uspešno vodi priznani slovenski jazzovski tolkalec, glasbeni pedagog, vsestranski kulturni delavec, Prešernov nagrajenec ... Zlatko Kaučič, bo med 15. in 17. septembrom že dvanajstič v srednjeveški vasici Šmartno sredi Goriških brd. Glavni cilj ostaja ustvarjalno povezovanje glasbenikov na območju med Italijo in Slovenijo, s poudarkom na sožitju med slovensko, furlansko in italijansko kulturo s pogledom v Evropo in po svetu. Glasba se srečuje z drugimi umetniškimi zvrstmi, od vizualnih in literature do videa in plesa, ter ponuja izhodišče za življenje in druženje v najpomembnejših trenutkih za Brda - v času trgatve.

Letošnja izvedba se bo začela v četrtek, 15. septembra, ob 19. uri v Hiši kulture s fotografsko razstavo Janka Lipovška ob glasbeni spremljavi saksofonista Jureta Pukla. Prvi dan bosta nastopili še zasedbi Gal Furlan Trio (Gal Furlan, bobni, Gašper Piano, kitara, in Andrej Kobal, granurise) ter slovensko-italijanski Ejej-Ojoj-Wauuu 4.tet (Žiga Ipavec, bobni, Anton Lorenzutti, kitara, Francesco Ivone, trobenta, Piero Bittolo Bon, saksofon).

V petek, 16. septembra, se bo ob 14. uri začela glasbena delavnica, ki jo bo vodil priznani švedski tubist Per-Åke Holmlander. Ob 18. uri bo solistično nastopil Piero Bittolo Bon, zvečer pa nemško-slovenski trio Axel Dörner (trobenta), Tomaž Grom (kontrabas) in Zlatko Kaučič (bobni) ter slovensko-francoski duo Samo Kutin (hurdy gurdy) in Pascal Battus (kitara s posebnimi efekti). Večer bo zaključil ameriško-nemški trio pozavn Jeb Bishop, Matthias Müller in Matthias Muche.

Tradicionalni Boštjanov dan (v spomin na pokojnega ustanovitelja in vodjo festivala Jazz Cerkno Boštjana Cveka, 1964-2015), v soboto, 17. septembra, prinaša prav tako tradicionalen zaključni nastop udeležencev glasbene delavnice. Pred tem bosta ob 20. uri Svetlana Makarovič in Matej Šurc predstavila projekt Vladavina muh, sledil pa bo nastop tria, ki ga sestavljajo nizozemski kitarist Jasper Stadhouders, Per-Åke Holmlander in Zlatko Kaučič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta