Evropski pesniški slam danes in jutri iz Maribora

pv
04.12.2020 10:32
19 pesnikov-performerjev bo ocenjevala strokovna žirija in publika
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nina Medved

V organizaciji Mladinskega kulturnega centra (MKC) Maribor in partnerjev se bo danes in jutri, v petek in soboto, dogajalo 7. Evropsko prvenstvo v slam poeziji, spletni obliki seveda. Z video nastopi se bo pomerilo 19 pesnic in pesnikov različnih generacij.

Evropsko prvenstvo v slamovski poeziji je prvič potekalo v Antwerpnu v Belgiji leta 2012, prvi zmagovalec je postal Španec Dani Orviz. Zadnja štiri leta na prvenstvu sodeluje tudi Slovenija s svojimi prvakinjami oziroma prvaki, kot prva se je leta 2016 na prvenstvu v Leuvnu v Belgiji pomerila prva slovenska slamovska šampionka Nina Medved, leta 2017 je slovenske barve v belgijskem Bruslju zastopal Mišel Ristov, leta 2018 se je evropskega slamovskega prvenstva na Madžarskem udeležila Neža Prah Seničar, v začetku letošnjega marca, pa je bilo načrtovano prvenstvo v Milanu v Italiji, ki je zaradi pandemije odpadlo, na njem pa bi naj Slovenijo zastopala četrta slovenska zmagovalka, Eva Kokalj.

MKC Maribor je smelo priskočil na pomoč in prvenstvo tako kljub vsemu bo. Mednarodno žirijo sestavljajo pesnica in slamerka Elena Prendžova iz Makedonije, pesnik in organizator slam dogodkov Mario Tomić iz Avstrije, zvočni performer in eden prvih imen v evropskem slamu Jaan Malin iz Estonije ter pesnik in kritik Denis Škofič iz Slovenije. Polfinala in finale bosta moderirala Juš Milčinski iz Igluja in Mojca Frim iz Bande ferdamane.

Svoj glas bo preko spletnega glasovanja prispevalo tudi spletno občinstvo. Tukaj so urnik in povezave:

Polfinale, skupina A | Petek, 4. december, 17.00-18.30 EST | Na Facebooku | Na YouTubu

Polfinale, skupina B | Petek, 4. december, 20.00-21.30 EST | Na Facebooku | Na YouTubu

Finale | Sobota, 5. december, 20.00-21.45 EST | Na Facebooku | Na YouTubu

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta