Film Alejandra v avditoriju Luisa Borgesa

kr
16.09.2019 15:45

Argentinska premiera dokumentarnega celovečerca Klemna Brvarja in Vida Hajnška v Buenos Airesu

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Alejandra Laurencich v Mariboru
Igor Napast

Sinoči je bila v Buenos Airesu, v argentinski nacionalni knjižnici Bibliotece Nacional Mariano Moreno, v avditoriju Jorgeja Luisa Borgesa, projekcija celovečernega dokumentarnega filma Alejandra, posvečenega argentinski pisateljici slovenskih korenin Alejandri Laurencich. Na mednarodni predstavitvi je tudi tričlanska avtorska ekipa filma iz Maribora (Klemen Brvar, avtor ideje, scenarija, Vid Hajnšek, režiser, in Primož Ledinek, producent). Film je bil ob navzočnosti protagonistke - pisateljice prikazan premierno na lanskem Festivalu slovenskega filma v Portorožu in po krajih, od koder izhajajo Alejandrini slovenski predniki.
Argentinski projekciji v nacionalni knjižnici je sledil pogovor s filmsko ekipo in protagonistko filma Alejandro Laurencich, ki je ob tej priložnosti predstavila pravkar izdano knjigo Slovenski dnevnik (El diario de Eslovenia). Organizator argentinske predstavitve filma je Veleposlaništvo Republike Slovenije v Buenos Airesu.

Prizor iz filma Alejandra
Marcelo Pedroza
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta