Grossmannov hudi maček indijskemu filmu Tumbbad

kr
21.07.2019 11:04

Občinstvo je nagradilo madžarski film X - izkoriščani

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tumbbad je navdušil z zgodbo, fotografijo, vizualnimi učinki ...
Arhiv festivala

Častna huda mačka za izjemne prispevke k žanrski kinematografiji sta na sobotnem zaključku 15. festivala fantastičnega filma in vina prejela častna gosta festivala, igralka Christina Lindberg in režiser Sam Firstenberg.
Žirija v sestavi Sam Firstenberg, Romain Roll in Roberto San Sebastián pa se je enoglasno odločila, da s hudim mačkom nagradi film Tumbbad v režiji Rahija Anila Barveja in Adesha Prasada. Žirijo so navdušili "zgodba, fotografija, vizualni aspekti in še veliko več, kar lahko dandanes prinese čudovita fantastična kinematografija".
Hrupnega mačka za najboljši glasbeni dokumentarec je prejel danski film Allinovi režiserja Samija Saifa. Slakovega hudega mačka za najboljši kratki film je prejel izraelski Moj prvi v režiji Asafa Livnija. Posebno omembo si je prislužil španski film La Noria režiserja Carlosa Baene. Nagrado Evropske federacije festivalov fantastičnega filma za najboljši evropski fantastični kratki film Melies d'argent je osvojil prav tako španski film Upi v režiji Raula Mongeja.
Nagrado občinstva za najboljši celovečerec so podelili madžarskemu filmu X - izkoriščani režiserja Karolyja Ujj Meszarosa. Zmagovalni film Male delavnice groze je postal Smrtni greh režiserke Vanje Lee Kocen.
Na letošnjem Grossmannovem festivalu so predvajali rekordnih 35 celovečernih filmov, 12 dokumentarcev in 43 kratkih filmov iz 36 držav, v tekmovalnem programu je bilo šest celovečercev, sedem glasbenih dokumentarcev in 28 kratkih filmov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta