Heroja sta šla "onstran besed"

Petra Zemljič Petra Zemljič
21.11.2019 14:31

Naslednji teden bo zaznamoval sodobni gledališki festival Drugajanje

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Heroj 3.0  
Saša Huzjak

V ponedeljek, 25. novembra, se bo začelo Drugajanje, mednarodni sodobni gledališki festival, ki osemnajsto leto nagovarja vse, gotovo pa najbolj mlado publiko. Gostitelj je kot po navadi II. Gimnazija Maribor, ki podpira tradicijo zbliževanja mariborskih srednješolcev s sodobno uprizoritveno umetnostjo. Letos sta v ospredju sodobni ples in premiera predstave Heroj 3.0. Festival se po lanski (raz)selitvi po mestu vrača na matični oder, v Amfiteater gimnazije.
Festival je leta 2002 nastal kot odgovor na vrzel v kulturni ponudbi za mlade, predvsem v uprizoritvenih umetnostih. Producenti Drugajanja - zavod Bunker, II. Gimnazija Maribor, Nagib na oder, GT22 in Moment - ponovno ugotavljajo, da je največja vrzel sodobni ples, zato ta zaznamuje letošnji program. "Pred 18 leti smo stopili v radikalno drugačno resničnost v Mariboru, kot smo ji priča danes. Gradili smo na potrebi po uprizoritvenem programu s poudarkom na fizičnem gledališču in sodobnem plesu, o katerih smo tako v Bunkerju kot na II. gimnaziji presodili, da v Mariboru manjkata. V teh letih se je kulturna krajina spremenila in v Maribor ne prihajamo več kot satelit s svojim odrom in predstavami, ampak želimo sodelovati," lokalna sodelovanja v organizaciji festivala ocenjuje njegova producentka Alma R. Selimović.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta