(INTERVJU) Valentina Turcu: Z laparoskopijo do pravih odrskih odločitev

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Valentina Turcu
Valentina Turcu
Sami Rahim
Tridesetletnico kariere praznuje v sezoni, ki prihaja, 140 premier je za njo, mnoge najvišje nagrade - od Prešernove do Glazerjeve, pa tudi uvrstitev njenega baleta med peterico najboljših baletnih predstav leta 2018 po izboru revije Dance Europe v Londonu.

O začetkih v mariborskem SNG med drugim pravi: "Še zmeraj smo neverjetna generacija. Še zmeraj je med nami ekspanzija kreativnosti. Osemnajstletna sem bila, ko smo startali v tem teatru. Kaj nam je uspelo s Tangom, res je fenomen! Pustili smo močan pečat na domači in internacionalni sceni. Kot na Tomaževih predstavah. Velika sreča je, da smo se v nekem času in prostoru znašli skupaj. Svetovna metropola je Maribor in njegov teater. Premladi smo bili, da bi Tomaža tedaj razumeli, a kasneje smo ga. Temelji za našo noro generacijo so bili postavljeni konec osemdesetih let. Takrat se je vse začelo. Ogromno se o nas govori v tujini. In ve se, da smo nekaj edinstvenega. Ekipa. Generacija. Era."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta