Kdo bo vitez ali vitezinja poezije 2023?

kr
20.03.2023 05:50

Znane so polfinalistke in polfinalisti letošnjega Pesniškega turnirja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Finalistke in finalisti Pesniškega turnirja 2022 z zmagovalko Miljano Cunta
KUD Pranger

Na Pesniškem turnirju se že 23. leto zapored izbira najboljša izvirna neobjavljena slovenska pesem za naziv vitez/vitezinja poezije. Strokovna žirija v sestavi dr. Irena Novak Popov, Jure Jakob in Veronika Šoster je med 105 prispelimi pesmimi na natečaj izbrala 24 po njihovem mnenju najboljših pesmi. Letos prihajajo iz kar treh držav, Slovenije, Italije in Hrvaške, so zapisali v sporočilu za javnost pri KUD Pranger, ki organizira pesniški turnir.

Izbrani pesnice in pesniki se bodo najprej pomerili na dveh polfinalnih pesniških turnirjih. Prvi bo 25. marca v Knjižnici Rogaška Slatina ob 17. uri, drugi pa 31. marca v Mestni knjižnici in čitalnici Idrija ob 18. uri. Na vsakem polfinalnem turnirju se bo z interpretacijo svojih pesmi pomerilo po dvanajst pesnikov in pesnic. Štiri pesmi finalistke na vsakem bo izbrala strokovna žirija, dve pa občinstvo: eno z glasovanjem na prireditvi in eno s spletnim glasovanjem. Veliki finale Pesniškega turnirja 2023 z dvanajstimi pesmimi finalistkami bo v soboto, 22. aprila 2023, v Sodnem stolpu v Mariboru. Strokovna komisija bo izbrala viteza/vitezinjo poezije, ki bo prejel(a) ročno kovano vrtnico, antologijo svetovne poezije Orfejev spev in nagrado v znesku 1000 evrov bruto. Finalne pesmi bodo objavljene v zborniku, svojega zmagovalca pa bo izglasovalo tudi občinstvo. Podeljena bo tudi nagrada vizir za najboljši video izbranih 24 pesmi.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta