Kritiško sito Anji Golob

pv
31.05.2020 18:19
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Anja Golob: Prvo branje zbirke da ne da ne bo več prišla ... v Lutkovnem gledališču Maribor  
Nina Zupančič

Društvo slovenskih literarnih kritikov je podelilo nagrado Kritiško sito za najboljše literarno delo leta 2019. Na mrežici je po silovitem kritiškem pretresanju ostala pesnica Anja Golob. Nagrado je v petek na Slovenskih dnevih knjige v Ljubljani prejela za pesniško zbirko da ne da ne bo več prišla ..., ki je izšla v samozaložbi.
Poleg nagrajenke so bili letos med nominiranci še Nina Dragičević s poemo Ljubav reče greva (ŠKUC), Sergej Harlamov s pesniško zbirko Mnogoboj mitologij (Založba Litera), Vesna Liponik s pesniško zbirko roko razje (ŠKUC), Veronika Simoniti z romanom Ivana pred morjem (Cankarjeva založba), Zarja Vršič z zbirko kratke proze Kozjeglavka (Cankarjeva založba) in Jernej Županič z romanom Behemot (Beletrina).
O nagrajencu/-ki je letos odločal kritiški forum v sestavi Tina Bilban, Matej Bogataj, Leonora Flis, Goran Dekleva, Aljaž Koprivnikar, Aljaž Krivec, Tanja Petrič, Diana Pungeršič, Veronika Šoster, Maja Šučur in Manja Žugman. To je prvo kritiško sito za Anjo Golob, za prejšnji pesniški zbirki, Vesa v zgibi in Didaskalije k dihanju, pa je prejela Jenkovi nagradi za najboljšo pesniško zbirko.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta