Margaret Atwood piše nadaljevanje Dekline zgodbe

STA
29.11.2018 15:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Margaret Atwood
Fred Thornhill

Kanadska pisateljica Margaret Atwood piše nadaljevanje svojega odmevnega romana Deklina zgodba, poroča britanski BBC. Pisateljica je v sporočilu za svoje bralce zapisala, da je navdih za delo, ki bo naslovljeno The Testaments (Pričevanja), našla v svetu, v katerem živimo. Po napovedih bo izšlo 10. septembra 2019.
Pisateljica je razkrila, da se bo nadaljevanje romana začelo 15 let po zaključku Dekline zgodbe, v ospredju pa bodo tri pripovedovalke. To bo prvo delo 79-letne pisateljice po romanu Hag-Seed iz leta 2016.
Roman Deklina zgodba (1985) je sicer najbolj znano delo Margaret Atwood. Zgodba tega utopičnega romana je postavljena v začetek 21. stoletja, ko skrajne organizacije prevzamejo oblast v ZDA. Roman uprizarja totalitarno, v imenu višjih idej do kraja razčlovečeno družbo, v kateri je del žensk namenjen izključno razplodu, naloga drugih pa je, da jih vzgajajo in nadzorujejo.
Roman so prevedli v več kot 40 jezikov, po njem so leta 1989 posneli film, uprizorili so opero in balet. Deklina zgodba je zaživela tudi kot roman v stripu, lani pa še kot televizijska nadaljevanka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta