Na stičišču umetnosti in smrti

S Karmino ŠIlec o svetovni praizvedbi dela sodobnega ameriškega skladatelja Jacoba Cooperja Threnos (za grlo) v izvedbi Novoglasbenega gledališča Choregie

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Threnos v izvedbi Novoglasbenega gledališča Choregie 
Dorian Šilec Petek

Predpremiera nove produkcije Carmine Slovenice je bila 9. marca v Minoritih, svetovna premiera dela Threnos ameriškega skladatelja Jacoba Cooperja pa je napovedana za 20. marec. Projekt ste skupaj z ameriško pesnico Doro Malech razvijali štiri leta, v izvedbi vašega ansambla - Novoglasbenega gledališča Choregie. Kaj pomeni, kaj prinaša ta dolga priprava, zorenje?
"Sodelovanje s skladateljem Cooperjem sega v leto 2012, ko smo v Placebu prvič izvedli njegovo delo Stabat Mater. Istega leta smo zasnovali tudi projekt Was haben sie gegen Bauern, gnädige Frau? (Kaj imate proti kmetom, gospa?) s Cooperjevim ciklom Silver Threads. Je avtor, ki ga radi izvajamo, in vesela sem bila, da se je odločil celovečerno delo posvetiti mojemu ansamblu.

Karmina Šilec 
Dorian Šilec Petek
Threnos s predpremiere 9. marca v Minoritih
Dorian Šilec Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta