Poezija povezuje

mh
20.03.2019 14:53

Najprej javno branje pred rektoratom Univerze v Mariboru, zvečer podelitev Glazerjevih nagrad in listin v Minoritih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na svetovni dan poezije poezija povezuje tudi pred rektoratom Univerze v Mariboru, na posnetku branje pesnice Petre Kolmančič, sicer letošnje dobitnice Glazerjeve listine.
Saso Bizjak

Ob rojstnem dnevu pesnika Janka Glazerja in svetovnem dnevu poezije bosta danes, 21. marca, v Mariboru tradicionalna dogodka: najprej točno opoldne javno branje poezije pred rektoratom Univerze v Mariboru na Slomškovem trgu, zvečer pa v Minoritih še slovesnost ob podelitvi osrednjih mestnih kulturnih in umetnostnih nagrad ter listin, poimenovanih po Janku Glazerju.
Dogodek pred rektoratom z naslovom Poezija povezuje, ki ga snuje in povezuje Zora A. Jurič, organizirajo pa Mariborska knjižnica, Univerzitetna knjižnica Maribor in založba Pivec, bo letos združil deseterico raznovrstnih bralcev poezije - pesnikov, igralcev, znanstvenikov, novinarjev, pedagogov idr. Letos bodo svoj izbor pesmi v lastni interpretaciji predstavili Anja Golob, Valter Čučkovič, Uroš Kaurin, Maja Godina Golija, Katja Beck Kos, Jelka Vrečko, Fanika Vrečko, Matija Stepišnik, Boris Svetel in Tomo Podstenšek. Nastopil bo tudi kantavtor Peter Andrej.
Letošnja podelitev Glazerjevih nagrad in listin bo drevi ob 18. uri v Minoritski cerkvi. Glazerjevo nagrado za življenjsko delo letos prejme akademski slikar Bogdan Čobal, Glazerjeve listine za dosežke na področju kulture v zadnjih treh letih pa prejmejo akademska slikarka Manica Klenovšek Musil, ilustratorka in avtorica otroških slikanic, pesnica Petra Kolmančič in umetniški vodja, dirigent Simon Krečič. Na razpis je prispelo letos 34 predlogov z 28 predlaganimi kandidati, od tega 23 kandidatov za Glazerjevo listino in pet kandidatov za Glazerjevo nagrado.
Letošnjo slovesnost od podelitvi so poimenovali Povratek k jedru, režiser je Jan Krmelj, povezovalca Ana Urbanc in Petja Labović. Pod glasbeni prispevek se podpisujejo tokrat Rok Vilčnik, Sašo Jovičić, Sebastijan Duh (Simpatico), avtorica poezije, ki jo bodo predstavili, pa je dobitnica Glazerjeve listine Petra Kolmančič.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta