Pogovor s Sašo Bezjak o knjigi Risbe

pv
04.05.2021 06:00
Knjigo, ki predstavlja delo umetnice iz obdobja zadnjih petnajstih let, bodo v Umetnostni galeriji Maribor predstavili v četrtek, 6. maja, ob 12.30
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Monografska predstavitev dela Saše Bezjak
UK Primož Premzl

Ob zaključku razstave Vezenke v UGM Šopu galerija vabi na okroglo mizo z umetnico Sašo Bezjak in gosti. Pogovora o nastajanju knjige in risarskem opusu Saše Bezjak se bosta udeležila umetnostna zgodovinarka Nina Jeza in založnik Primož Premzl. Pogovor bo usmerjala kustosinja razstave in direktorica UGM Breda Kolar Sluga.

Knjiga s preprostim naslovom Risbe predstavlja umetničin risarski opus, ki je nastal v obdobju med letoma 1996 in 2017. Risarski medij je bil vedno izhodišče avtoričinega ustvarjalnega dela. V dobrih 21 letih si je z izjemno izvirnostjo in močjo nagovora v risbi priborila posebno mesto v slovenski umetnosti. Avtorica je v devetih sklopih na 136 straneh knjige večjega formata spregovorila o temah, ki so jo najpogosteje nagovarjale − od družinskega življenja in erotike do soočanja z izgubo − na način, ki v slovenskem umetniškem prostoru še danes velja za tabu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta