Pred koncem tekoče sezone in napovedjo prihajajoče jutri pred mariborsko Dramo še dramanje

TJ.G.
23.05.2024 13:25

Drama Slovenskega narodnega gledališča Maribor jutri, v petek, 24. maja 2024, ob 21. uri vabi na DRAMANJE na ploščadi pred gledališčem na Slomškovem trgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nastopil bo tudi hišni band mariborske Drame, znan pod imenom White rabbit and the unpredictable cookies.
Drama SNG Maribor

Na ploščadi pred gledališčem na Slomškovem trgu bo dramski ansambel jutri, v petek, 24. maja, ob 21. uri proslavil zaključek tekoče sezone in ob tem zbranim predstavil, kaj pripravljajo v prihajajoči.

Obiskalce vabijo k ogledu nekaterih odlomkov iz uspešnic minulih sezon, za konec pa bo na dramanju nastopil tudi hišni band mariborske Drame, znan pod imenom White rabbit and the unpredictable cookies.

V letošnji sezoni je Drama SNG Maribor pripravila sedem premiernih uprizoritev: prva je bila črna komedija Pijani Ivana Viripajeva v režiji Attile Vidnyánszkyja ml., nato mednarodna koprodukcija v okviru evropskega projekta STAGES Monolog za živeče v času izumrtja Mirande Rose Hall v režiji Tina Grabnarja, Prometej izpod peresa Milana Ramšaka Markovića v odrski freski Sebastijana Horvata in koprodukcija s SNG Nova Gorica in s Cankarjevim domom Ljubljana Pod svobodnim soncem Gorana Vojnovića po romanu Frana Saleškega Finžgarja v režiji Aleksandra Popovskega. Marca so uprizorili Molièrovo igro Tartuffe Diega de Bree, aprila Prizore iz zakonskega življenja Ingmarja Bergmana v postavitvi režiserke Mire Stadler in Shafferjev Amadeus v odrski postavitvi Aleksandra Popovskega.

Po zaključku redne sezone bo med 3. in 16. junijem v SNG Maribor na sporedu že 59. Festival Borštnikovo srečanje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta