(RAZSTAVA) Grafike za kletne luknje

Klara Širovnik Klara Širovnik
21.04.2023 06:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V prvi seriji je nastalo prvih 1000 tiskanih stanovanj, ki ponujajo miniaturno verzijo doma. Motivi so nastali iz stiliziranih elementov arhitekturnih načrtov.
 
V prvi seriji je nastalo prvih 1000 tiskanih stanovanj, ki ponujajo miniaturno verzijo doma. Motivi so nastali iz stiliziranih elementov arhitekturnih načrtov.  
Marko Horvat
V Umetnostni galeriji Maribor se z zgoščeno razstavo predstavlja ilustrator in oblikovalec Marko Horvat. Z grafikami manjšega formata - na ogled jih je deset - Horvat na zanimiv način izprašuje obljube politike o gradnji 20 tisoč novih stanovanj v petih letih. S svojim delom odločevalcem na nek način nastavlja ogledalo (zdi se namreč, kot da stanovanja za zdaj res rastejo samo na papirju!), obenem pa se na inovativen način odziva na čas, v katerem živi. S tem, ko je sprožil projekt Dom x 20.000, se je zavezal, da bo tudi sam ustvaril 20 tisoč "tiskanih stanovanj" - v prvi seriji, ki je na ogled trenutno, torej začenja s prvimi tisoč printi miniaturnih domov.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta