(RECENZIJA KNJIGE) Mojstrsko izogibanje klišejem

Klara Širovnik Klara Širovnik
17.04.2023 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Delo je smiselno nadaljevanje zbirke pričevanj Vojna nima ženskega obraza (v njem so zbrani spomini žensk, ki so se borile na vzhodni fronti).
Delo je smiselno nadaljevanje zbirke pričevanj Vojna nima ženskega obraza (v njem so zbrani spomini žensk, ki so se borile na vzhodni fronti).
Založba Goga
Svetlana Aleksijevič v delu Zadnje priče (Goga, 2023) popiše spomine tistih, ki so bili med drugo svetovno vojno na ozemlju tedanje Sovjetske zveze stari od tri do štirinajst let. 

Najnovejšega prevedenega dela beloruske pisateljice, ki je v odličnem prevodu Janija Rebca izšlo pri Založbi Goga, ne moremo brati na mah. Hkrati pa se pri nobelovki vedno znova zdi neverjetno, da lahko tako nezakomplicirane besede, tako preprosti stavki in ideje ... povedo vse. Ni se možno dovolj načuditi temu, kaj zna - očitno s svojimi vprašanji, s tem, da posluša, gotovo tudi s svojo prisotnostjo in energijo - potegniti iz človeka.

 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.