Rubinasta enost gaze in arhitekture

an.k.
08.10.2024 16:30

Galerijski prostor je objet v membrane, ki vzpostavijo in gradijo intimen kokon, ki s formo gnezda omogoča intermedijskim orodjem. Ruby Red na Ljubljanskem gradu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruby Red
Nika Hölcl

Tina Princ, vsestranska umetnica, predvsem poznana po znamki Things I miss, je avtorica projekta Ruby Red, ki bo še skoraj cel oktober na ogled v Ljubljanskem gradu. Neskončni metri gaze so se v grajski sobi spremenile v - fiziološko moč ženskega telesa.

Tina Princ 
Nika Hölcl

"Gre za intermedijski in interdisciplinarni narativ, ki poveže senzibiliteto čutne in fizične strukture telesa v zgodbo. Prepleta zvočno in vizualno pokrajino, ki se naslanja na organsko, fiziološko moč telesa, v kateri je skrita modrost našega čustvenega sveta. Svojo esencialno moč pripoved črpa iz globoke zaznave telesnih struktur in telesne moči ter najde pot do gledalca skozi čuječnost, senzoričnost in viceralnost perspektive. Izjemno subtilno, a hkrati prvinsko in surovo potuje na in v telo. Tja, kjer se vse začne – v maternico," pišejo ustvarjalci projekta.

Galerijski prostor je objet v membrane, ki vzpostavijo in gradijo intimen kokon, ki s formo gnezda omogoča intermedijskim orodjem, da se dotaknejo obiskovalcev na različnih senzoričnih nivojih. Z zvokom, s svetlobo, senco, z barvami, močjo detajlov ... 

Surova gaza se spaja z golim arhitekturnim prostorom. Gazo s pomočjo projektorjev na posameznih predelih obarvajo skozi različne vizualije v spektru rubinasto rdeče barve, ta pa označuje intenzivno rdečo barvo, ki je poimenovana po dragem kamnu – rubinu.

Ruby Red
Nika Hölcl

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte
soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta