Še ena skodelica kave za verz

kr
18.03.2019 14:23
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Center poezije Tomaža Šalamuna
Nenad Blažević

Tudi letos boste lahko v četrtek, 21. marca, pili kavo skoraj zastonj. No, za nekaj verzov. Pa če ste samo priložnostni (celo samo za to priliko) ali uveljavljeni pesnik ali pesnica. Verze kot začasno valuto bodo sprejemali v nekaj kavarnah, v katerih strežejo kavo Julius Meinl. "Tam vas bodo na mizah pričakali listki in svinčniki, vsak avtorski verz pa vam bo prinesel brezplačno kavico ali čaj. Letošnji verzi pa imajo tudi posebno poslanstvo - bolnikom z najtežjimi oblikami krvnih rakov bodo namreč ponudili psihološko oporo pri vrnitvi v življenje. Več o moči poezije pa nam bo razkrila tudi edinstvena raziskava z biometričnimi metodami, ki nam bo ponudila vpogled v dogajanje v naših možganih, ko se srečamo s poezijo."
Osrednji dogodek bo v Ljubljani, v Sovi 102 v Cankarjevi ulici, tam bosta na prvi pomladni dan ob 13. uri ob govornikih mnenje o moči poezije delila tudi reper Trkaj in glasbenica Ditka, "ki nam bo ob tej priložnosti v živo predstavila pesem Srečanje, posvečeno vsem naključnim poetom. Pesem je namreč nastala prav iz verzov, ki so jih lani napisali obiskovalci kavarn v zameno za skodelico kave ali čaja."
Poetičnim kavarnam se bosta pridružili še dve pesniški lokaciji, ki bosta gostili menda 24-urni pesniški maraton: Center za poezijo Tomaža Šalamuna, prav tako v Cankarjevi ulici, in Trubarjeva hiša literature.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta