Še eno delo Iva Svetine na odru

mh
15.01.2019 15:00

V Kinu Šiška ljubljanska premiera predstave Rojstvo Venere po dramski predlogi Iva Svetine avtorice Barbare Novakovič Kolenc

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rojstvo Venere, plesno-gledališka predstava Iva Svetine v postavitvi Barbare Novakovič Kolenc
Kino Šiška

V Katedrali Kina Šiška je bila 13. januarja ljubljanska premiera plesno-gledališke predstave Rojstvo Venere. Dramsko besedilo Iva Svetine je na oder postavila Barbara Novakovič Kolenc, predstava je nastala v sodelovanju Muzeuma, Kina Šiška in Kosovelovega doma. Dogajanje je postavljeno v Firence med septembrom 1449 in majem 1498, v čas med vdorom Karla VIII. in smrtjo patra Girolama Savonarole. Sandro Botticelli, slikar florentinske šole v obdobju zgodnje renesanse, quattrocenta, avtor znamenitih del Rojstvo Venere in Pomlad, vse bolj pristaja na patrove ekstremne ideje. "Četudi je s Pomladjo in Rojstvom Venere častil pogansko lepoto, morda pa prav zaradi tega, ker se tega zaveda. Je v ozadju nemara celo strah," se sprašujejo ustvarjalci. Svetinovo dramsko besedilo ponuja širok spekter tem o obdobju renesanse in slikarstvu quattrocenta.
V predstavi nastopajo Maruša Majer, Manca Krnel, Mateja Rebolj, Jernej Gašperin in Vid Klemenc. Kostume je oblikoval Leo Kulaš, sceno Vlatka Ljubanović, za glasbo so poskrbeli Dario Nožić Serini, Luka Lah in Tine Grgurevič. Premierno je bila predstava uprizorjena novembra lani v Kosovelovem domu v Sežani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta