"Zbogom, Sead." Umrl je glavni igralec v filmu Outsider Davor Janjić

M.R.
29.11.2022 12:32

V 54. letu starosti je umrl bosanski igralec Davor Janjić, ki je v Sloveniji znan po glavni vlogi v filmu Outsider.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Davor Janjić
Sašo Bizjak

Bosanski časnik Dnevni avaz na spletu poroča, da je sinoči v Vojnomedicinski akademiji (VMA) v Beogradu umrl Davor Janjić.

Od igralca se je na Facebooku poslovil tudi slovenski režiser Andrej Košak. "Zbogom, Sead. Tvoj Andrej," je zapisal. 

V Tuzli rojeni igralec je 19. novembra praznoval svoj 53. rojstni dan. Od leta 1997 je Janjić sicer delal in živel v Sloveniji.

V Košakovem filmu Outsider je Janjić igral mladeniča, sicer sina častnika JLA, ki je živel po različnih mestih nekdanje Jugoslavije. Med šolanjem v ljubljanski gimnaziji postane tudi član punk benda in se oddalji od običajnega vsakdanjika povprečnega državljana. Konflikt je neizbežen in trd, spremlja ga srednješolska ljubezen, ki pa Seada ne ubrani pred tragičnim koncem, v času Titove smrti, so zapisali v Bazi slovenskih filmov.

Nastopil je v filmih držav nekdanje Jugoslavije. Svoje pomembnejše vloge je odigral med drugim v filmih Še tisti kanček duše (Ono malo duše) Življenje s stricem, Belle Epoque, Čaruga, Oslovska leta in Duhovi Sarajeva. Za vlogo v filmu Življenje s stricem je bil nagrajen na filmskem festivalu v Montrealu. Zaigral je tudi v Petelinjem zajtrku Marka Naberšnika.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta