(FOTO) Cvetlični trend, ki se spogleduje s prvinskimi materiali in barvami

25.12.2023 04:00

Predstavljamo vam prvega od štirih najnovejših trendov na področju sobnih in vrtnih rastlin, ki naj bi zaznamovali leto 2024.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Takšen je videti slog, imenovan Pomenljiva Zemlja.
Flower Council Od Holland

Biotska raznovrstnost in krožnost sta nujna za zdravo življenjsko okolje. Pri trendu, imenovanem Pomenljiva Zemlja, gre predvsem za hvalnico našemu planetu, ki simbolizira plodnost in nas povezuje z našo zgodovino.

V interjerju

Če pomislimo na zemljo ali ilovico kot material za gradnjo stavb in obdelavo notranjosti prostorov, si običajno predstavljamo prvinski interjer, poln grobih in robustnih materialov, denimo stene z naravnimi plastmi ilovice ali gline, tudi pesek različnih barv, k temu lahko dodamo še minerale in kamne. Za vzpostavitev tovrstnega interjera lahko uporabite tudi predmete, kot so glineni vrči ali kipi, ki vzpostavljajo povezavo s koreninami naše kulture. Različni materiali pomagajo ustvariti kontrast, ki ga predstavljajo navidez neurejene in grobe oblike.


Flower Council Od Holland

Cvetlični svet

Cvetlični aranžmaji niso izšiščeni in urejeni, temveč imajo robusten ali nekoliko neurejen videz. Pri rastlinah opazimo veliko koreninic denimo čebulnic, ki so umeščene v stekleno posodo, polno raznobarvnih plasti peska, tako da je zemlja vidna.

Flower Council Od Holland

Na prostem

Tudi vrtovi ali balkoni imajo v tem trendu naraven in skoraj neobdelan videz. Predmeti so hrapavi z nepravilnimi oblikami, kot so neobdelani hlodi ali veliki bloki grobega kamna. Mejice niso skrbno izdelane, temveč se zdi, kot da so nastale spontano, z igrivim menjavanjem trate in cvetja.

Primerni materiali in vzorci

Vzorci tega trenda so naravni, uporabite lahko različno velike pike, odtise fosilov in črte, ki spominjajo na plasti zemlje. Uporabljeni materiali naj bodo naravni in grobi ter izdelani iz okolju prijaznih materialov ali recikliranih izdelkov. Primerni so kamen, minerali, keramika, bombaž, reciklirano usnje, glina, blato in koščki stekla.

Flower Council Od Holland

Barvna paleta

Ni presenetljivo, da imajo odtenki rjave barve glavno vlogo v paleti Pomenljive Zemlje. Barvna lestvica vsebuje svetlo rumene in lososove odtenke, ki lepo dopolnjujejo temno zeleno in sivozeleno.

Osnovne vrednote tega trenda so naravna, mistična, zemeljska, avtentična, zgodovinska, arheološka, divjinska in okoljska zavest.

Flower Council Od Holland
Flower Council Od Holland
Flower Council Od Holland
Flower Council Od Holland
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta