(FOTO) Se vaše rastline na visoki gredi ali balkonu hitro sušijo? Tu je rešitev ...

J. M.
23.06.2023 06:30

Se odpravljate na dopust in razmišljate, kaj narediti z balkonskimi rastlinami, da se ne posušijo? Morda pa imate tudi visoko gredo in bi radi, da je vsak dan ravno prav zalita.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gardena

Zalivalni sistem je v poletnem obdobju nepogrešljiv ne le na tleh, temveč tudi tudi na višini. Zakaj se ne bi balkonske rože samodejno zalile, medtem ko ste vi na kavici s prijatelji ali ko se odpravite na oddih?

Naj vam balkon pričara cvetočo dobrodošlico

Prav za balkone obstaja odlična rešitev, za katero bo potrebnega nekaj truda zgolj na začetku, da zrežete cevke na ustrezno dolžino in jih povežete s kapljalniki ter sklenete celotni krogotok namakalnega sistema še s priključitvijo solarne enote. "Komplet AquaBloom je pravšnji za balkone in terase. Solarno enoto postavite na sončno mesto, natočite vodo v priloženo posodo, namestite kapljalnike in zalivanje se lahko prične. AquaBloom ne potrebuje elektrike in pipe. Popolnoma samodejno zaliva do 20 rastlin na balkonu ali terasi. Količino vode za posamezno rastlino lahko individualno prilagodite tako, da denimo k veliki posodovki namestite več kapljalnikov," razlagajo strokovnjaki iz Gardene. "Posodo lahko napolnite z 10,5 litra vode, kar običajno zadostuje tudi za 12 dni zalivanja, lahko pa k sistemu priključite dodatne posode za daljše obdobje namakanja," pojasnjujejo pri Gardeni. S takšnim sistemom vam bo balkon, ko se vrnete z dopusta, pričaral dobrodošlico z veliko bujnejšim cvetjem kot takrat, ko ste odšli od doma.

Set s solarno enoto in z zalogovnikom vode poskrbi za zanesljivo in enakomerno zalivanje do 20 rastlin na balkonu ali terasi, ko ste na dopustu ali na kavici s prijatelji.
Gardena

Zalivalni računalnik za visoke in nizke grede

Sodobni vrtovi so pogosto opremljeni z visokimi gredami. Kako pa lahko zemljo v njih varčno in redno namakamo, tudi če se odpravimo za dalj časa od doma? Pri Gardeni svetujejo uporabo začetnega seta za strnjene zasaditve. "Ta vsebuje vse potrebno za varčno in nežno zalivanje rastlin v visokih gredah, koritih ter tudi cvetličnih in zelenjavnih gredah. Set se po potrebi podaljša in nadgradi z uporabo dodatnih mikro kapljičnih elementov." Delovanje sistema upravlja specialni Gardenin zalivalni računalnik. Pršne šobe z nastavljivim kotom pršenja imajo prilagodljivo višino. Namestitev sistema je enostavna in omogoča prilagodljivo uporabo na različnih velikostih visokih gred in vrtov. 

Gardena


Mikro kapljični set za strnjene zasaditve je namenjen za varčno in nežno zalivanje rastlin v visokih gredah.
Gardena
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta