Harmonija oblik v kopalnici: Na pravokotnih omaricah pravokotni umivalniki

Ba. V.
05.08.2024 09:27

Enotne geometrijske oblike ustvarjajo skladen, brezčasen in umirjen dizajn, v katerem se boste dobro počutili od jutra do večera.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Djd/geberit

Kot se spreminja moda pri opremljanju kuhinje in dnevnega prostora, se spreminja tudi pri opremljanju kopalnice. Ovalne, zaobljene oblike umivalnikov, kopalnih kadi, bidejev in straniščnih školjk vedno bolj zamenjujejo geometrijske oblike z 90-stopinjskimi koti, torej kvadratne in pravokotne. S tem se sanitarna oprema prilagaja obliki ploščic in kopalniškega pohištva, tako geometrijsko poenotena oblika pa daje vtis urejenosti in čistih linij.

Bodisi da se odločite za nadpultni umivalnik bodisi za takega, ki je vgrajen v kopalniško omarico, če izberete pravokotno ali kvadratno obliko, boste zagotovo dosegli eleganten videz umivalnega prostora. Enake oblike je običajno tudi ogledalo, v zadnjem času so moderne tanke kopalniške omarice z ogledali po vsej sprednji površini, ki prekrivajo skoraj celotno širino in višino stene nad umivalnikom in tako dobro izkoristijo prostor, ki bi sicer ostal prazen. Omarice so opremljene tudi z LED-osvetlitvijo in tako še poudarijo moderen dizajn.

Djd/geberit

In če so že od nekdaj pravokotne kadi in kabine za prhanje, jim v sodobni kopalnici sledijo tudi WC-školjke. Pravokotne oblike ni le sama školjka, temveč seveda tudi sedalni del in pokrov. Strokovnjaki ugotavljajo, da se pri taki obliki nekoliko poveča površina sedalnega dela, zato naj bi bilo na njih udobneje sedeti. 

Nekatere pravokotno oblikovane straniščne školjke imajo asimetrično zasnovan notranji del, izdelava brez roba pa omogoča lažje čiščenje školjke. Voda iz splakovalnika zaradi posebne oblike ustvari močan vrtinec in temeljito spere notranjost, gladka površina brez skritih kotičkov tako zagotavlja brezhibno higieno.

Djd/geberit

Skladno z geometrijsko zasnovo celotne kopalniške opreme je mogoče izbrati tudi ustrezno obliko in dizajn aktivirnih tipk, ki dajo kopalnici piko na i. Izbirate lahko med tipkami iz plastike, stekla, kovine ter takimi v videzu lesa ali kamna, pri nekaterih modelih je kar cela plošča aktivirna tipka. Poleg osnovne funkcije splakovanja z večjo ali manjšo količino vode pa lahko sodobne aktivirne tipke izpolnjujejo še druge naloge: z njimi lahko poskrbimo za odstranjevanje neprijetnih vonjav, osvetlitev prostora, nekatere lahko sprožimo tudi na daljavo. Moderna kopalnica je prostor, v katerem se dan prijetno začne in tudi konča.

Djd/geberit
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta