Najdražje prodana hiša v Kaliforniji: Beyonce in Jay-Z zanjo segla globoko v žep

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
07.06.2023 07:00

Slavni par je za prestižno nepremičnino, ki se nahaja v Kaliforniji, odštel neverjetnih 200 milijonov dolarjev oziroma 185 milijonov evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Slavni par Beyonce in Jay-Z sta lastnika nove nepremičnine, za katero sta segla zelo globoko v žep, stala je namreč neverjetnih 200 milijonov dolarjev oziroma 185 milijonov evrov. Kot navajajo pri ameriškem tabloidu TMZ, je to najdražje prodana hiša v Kaliforniji. 2787 kvadratnih metrov veliko posest je zasnoval Tadao Ando, japonski arhitekt, ki je ustvaril tudi 57 milijonov dolarjev vreden dvorec raperja Kanyeja Westa.

Beyonce in Jay Z imata v lasti kar nakaj prestižnih nepremičnin.
Profimedia

Zvezdnika sta iskala razkošje

Kot so se razpisali ameriški tabloidi, pa nakup velja celo za drugega najdražjega v zgodovini ameriških nepremičnin, takoj za stanovanjem v New Yorku, ki je bilo leta 2019 prodano za dobrih 218 milijonov evrov. Šlo je za razkošni penthouse na Manhattnu. Kot navajajo pri TMZ, sta zveznika dolgo iskala razkošno vilo, ko sta zagledala slednjo, nista dolgo razmišljala, saj sta v njej videla uresničitev svojih želja.

 
Profimedia

Sicer pa sta moderno, povsem betonsko hišo, Beyonce in Jay-Z kupila od Williama Bella, enega največjih zbirateljev umetnin na svetu. Ta je nepremičnino kupil leta 2003, še preden je bila leta 2014 gradnja dokončana. Hiša se je gradila in opremljala kar dolgih 15 let. Sicer pa je prestižna nepremičnina, ki je videti kot dvorec, sestavljena iz niza steklenih in betonskih delov, ki ustvarijo občutek modernega industrijskega sloga. Čeprav je cena vrtoglava, pa naj bi jo slavni par "odnesel" precej poceni, saj je bila cena njunega novega doma sprva postavljena na 275 milijonov evrov.

Po podatkih revije Forbes je premoženje pevke Beyonce ocenjeno na 419 milijonov evrov.
Reuter

V svoj nepremičninski portfelj dodala še eno luksuzno nepremičnino

Znani par ima v lasti kar nekaj nepremičnin. Leta 2017 sta kupila hišo na Bel Airu za 82 milijonov evrov, istega leta pa sta za dvorec v Hamptonu odštela 24 milijonov evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta