Sejem gradbeništva Megra od četrtka vabi v Gornjo Radgono. Vstop je prost

J. M.
19.04.2022 06:00

Na 31. Mednarodnem sejmu gradbeništva, energetike, komunale in obrti MEGRA, ki bo v Gornji Radgoni od četrtka do sobote, bodo v ospredju gradbena mehanizacija, montažne hiše, čistilne naprave, klimatizacija in stavbno pohištvo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Foto Zauneker

Na Megri, ki od 21. do 23. aprila vabi na Pomurski sejem, se bo na 7500 m2 razstavnih površin predstavilo 95 razstavljavcev. Organizatorji pravijo, da bo sejem posloven, strokoven in izobraževalen. Pod okriljem Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala GZS se bodo na Megri predstavila najpomembnejša gradbena podjetje iz Slovenije. Prisotno bo tudi gradbeno podjetje iz Turčije. Ob njih bodo razstavljavci iz Slovenije in tujine ponujali pestro paleto izdelkov za gradbeništvo, energetiko, komunalo in obrt. Poleg gradbenih in obrtnih storitev bodo na sejmu v ospredju gradbena mehanizacija, stroji in oprema, gradbeni odri, prometna signalizacija, montažne hiše in lesene skladiščne konstrukcije, izdelki za ogrevanje in hlajenje, talne obloge, delovna zaščita oprema, strešne kritine, garažna vrata, čistilne naprave in zbiralniki vode, stroji in priključki za urejanje okolice. Sejem bo spremljajo aktualno strokovno dogajanje.

Foto Zauneker

Četrtek, 21. april

Že četrtek kot prvi sejemski dan bo postregel s posvetom Nadgradnja slovenskega železniškega omrežja in železniškega prometa. V organizaciji DRC – Združenja za promet in prometno infrastrukturo Slovenije bodo strokovnjaki osvetlili umeščanje nadgradenj obstoječih in načrtovanih novih prog v prostor, posodobitev slovenskega železniškega potniškega in tovornega prometa ter izvedbo nadzora pri nadgradnji železniške infrastrukture ter gradnji 2. tira Divača-Koper.

Gradbeni inštitut ZRMK bo predstavil kazalnike trajnostne gradnje, ki bodo v bližnji prihodnosti osnova za dokazovanje izpolnjenih kriterijev trajnostnega gradbeništva. Predstavili pa bodo še nadgradnjo razvoja znakov kakovosti v graditeljstvu.

Foto Zauneker

Zanimivo bo tudi predavanje o toplotnih črpalkah z izrabo morske vode v sklopu projekta Seadrion Plus iz programa Interreg Adrion v organizaciji Goriške lokalne energetske agencije GOLEA.

Svečano odprtje sejma Megra bo ob 14. uri spremljala tudi slavnostna podelitev okoljskih certifikatov Znak kakovosti v graditeljstvu.

Ob strokovnem dogajanju pa bo v četrtek največji poudarek namenjen predstavitvi gradbenih poklicev. Megro bodo obiskali osnovnošolci iz Pomurja, dijaki gradbenih šol in študenti gradbenih fakultet. Predstavitev poklicev v gradbeništvu bo v organizaciji GZS, Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, Območne obrtne zbornice Murska Sobota, Zavoda za zaposlovanje, podjetja Pomgrad in Srednje gradbene šole Maribor potekala vse dopoldne.

Foto Zauneker

Petek, 22. april

V petek bo strokovni posvet v organizaciji GZS Zbornice gradbeništva in industrije gradbenega materiala, ki bo predstavil podražitve v gradbeništvu – obveznosti, pristojnosti in pravice pogodbenih partnerjev.

Gradbeni inštitut ZRMK in GZS Združenje za inženiring bosta prikazala primere dobre prakse pri prenovi stavb.

Od 10. do 14. ure bo v organizaciji Regionalne razvojne agencije Podravje Maribor potekalo B2B poslovno srečanje.

Popoldan se bodo zvrstila predavanja pooblaščenih arhitektov in prostorskih načrtovalcev Slavka Gabrovška, Helene Kovač in Vlada Krajcarja na temo gradbenega zakona in dovoljenj v vsakodnevni uporabi.

Foto Zauneker

Sobota, 23. april

Sobota bo namenjena predvsem zasebnim investitorjem, torej vsem, ki obnavljajo in gradijo za lastne potrebe.

Foto Zauneker



Foto Zauneker


 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta