Volnena preproga za udobje in varnost v otroškem kraljestvu

Ba. V.
12.09.2024 06:00

Preproga iz naravnih materialov, kakršen je volna, zagotavlja malim nogicam dobro oporo, skrbi pa tudi za mikroklimo v prostoru.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Djd/tretford-teppich

Lastna soba je za otroka dragocen prostor, kjer se lahko igra in počiva. Da se bo v svojem kraljestvu ves čas dobro počutil, mu ga moramo opremiti s čim bolj naravnimi, vendar hkrati trpežnimi materiali. Poleg pohištva, primernega njegovi starosti, moramo posebno pozornost nameniti talni oblogi. Najprimernejša je taka iz naravnih vlaken.

Mehkoba in opora

Volnena preproga je na primer zelo prijetna zaradi svoje mehkobe in občutka toplote. Na njej bo z veseljem ležal tudi dojenček, sploh če se bo mamica nežno privila k njemu. Kompaktna preproga s kratkim florom poleg tega bolje blaži padce in preprečuje zdrse kot popolnoma gladka tla. Tudi pri nerodnih začetnih korakih ponuja boljšo oporo malim nogicam. Nekoliko večji otroci, ki že gradijo iz kock, pa bodo na njej brez skrbi postavljali svoje gradove, saj se kocke ne bodo tako zlahka prevrnile. Hrapava tekstura je uporabna tudi na hodniku in stopnicah v hiši, poleg otroških nogic na njej uživajo tudi tačke hišnih ljubljenčkov.

Djd/tretford-weseler-teppich

Številni barvni odtenki

Ni zanemarljivo, da so volnene preproge na voljo v številnih odtenkih in vzorcih, sploh otroci imajo radi živahne barvne kombinacije. V otroški sobi za malo princesko bo denimo primerna preproga v roza ali lososovi barvi, če je oprema v znamenju dinozavrov, bo zelena preproga spominjala na prazgodovinski gozd. Pri opremljanju se poskusite izogniti preveč kaotičnemu mešanju barv, ker lahko pri otrocih povzroča nemir. Najstniki pa si bodo že sami po sebi zaželeli bolj nevtralne in umirjene tone.

V otroški sobi so volnene preproge dobrodošle tudi zato, ker se prah ne dviguje, temveč se obdrži na vlaknih, dokler ga ne posesamo. Poleg tega imajo naravni materiali sposobnost, da posrkajo vlago, kadar je te v zraku preveč, in jo vrnejo v prostor, ko je zrak suh. S tem prav tako prispevajo k dobri mikroklimi v prostoru.

Djd/tretford-weseler-teppich
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta