Zastekljena terasa nam daje možnost uživanja na prostem čez celo leto

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
04.02.2021 04:00
Terasa je pogosto podaljšek dnevne sobe, na njej se radi zadržujemo v lepem vremenu, če pa je zastekljena, se dogajanje na njo preseli tudi v dežju, celo pozimi, če poskrbimo za ustrezno ogrevanje.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Djd/lewens-markisen
Djd/lewens-markisen

Zastekljena terasa je vsekakor rešitev za tiste, ki radi uživajo "na prostem" v vseh letnih časih in ne glede na vremenske razmere. Izdelava in montaža strešnih sistemov iz podpornih kovinskih profilov in steklenih elementov se lahko izvede hitro in brez večjih strukturnih naporov. Poleg tega so lahko stekleni strešni sistemi tudi modularne oblike. To pomeni, da je stekleno streho mogoče postopoma širiti in prilagajati lastnim potrebam.

Steklena streha, stena ali kar zimski vrt

Dodatno zaščito pred hladnim vetrom zagotavljajo steklene stene, ki imajo funkcijo drsnih elementov, kar pomeni, da jih je mogoče enostavno zložiti ob steno, ko jih ne potrebujemo. Lahko pa se odločimo tudi za fiksno zasteklitev, ki se ujema z zasteklitvijo na strehi. Tretja možnost je celotna zasteklitev v obliki zimskega vrta. Prednost slednje je, da imamo zunanjo dnevno sobo na voljo v vseh letnih časih, tudi pozimi, ko za ogrevanje poskrbi terasni grelnik ali kakšna druga mobilna grelna naprava. Nadomestno ogrevanje je zaželeno, saj toplotna izolacija zastekljenega strešnega sistema ni primerljiva denimo s toplotno izolacijo zimskega vrta. V zelo mrzlih dneh zato ščiti le v omejenem obsegu. Zastekljene terase pa niso primerne samo za posedanje, ampak nudijo primerno zaščito za rastline, ki jih moramo zaradi mraza umakniti iz zunanjih prostorov.

Djd/lewens-markisen

Jadra za senco

Bivanje pod stekleno streho je še posebej prijetno spomladi, ko sonce vedno bolj greje, pa tudi pozno jeseni, ko se noči daljšajo, a so zunanje temperature še vedno prijetne. V toplejših dneh, predvsem v poletnih mesecih, se temperature pod stekleno streho močno dvignejo zaradi učinka toplogrednih plinov. Takrat je priporočljivo, da pod streho obesimo platna v obliki jader, ki bodo nudile dovolj sence in preprečile pregrevanje.

Djd/lewens-markisen
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta