Adem Demiri: V Slovenski Bistrici se z nikomer ne kregam

Nina Ambrož Nina Ambrož
29.05.2019 18:52

Demirijev sladoled je neke vrste simbol Slovenske Bistrice.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Vsi so me odlično, toplo sprejeli in so prijazni. Z nikomer se ne kregam in upam, da bo tako ostalo," Adem Demiri hvali odnose v lokalni skupnosti.
Nina Ambrož

Adem Demiri v Slovenski Bistrici dela sladoled že več let. Pred njegovo sladoledarnico v centru mesta se v toplih dnevih vije nepregledna vrsta ljudi, najbrž tudi tistih Bistričanov, ki zdaj vpijejo: "Albanci, ven!" Demirijev sladoled gre za med in je neke vrste simbol kraja. Konkurenti le nekaj metrov proč mu ne sežejo do kolen, čeprav se ne sili v ospredje ne z reklamo ne s kakšnimi potrošniškimi triki, ponuja le produkt, ki ga imajo ljudje radi.
Adem Demiri je v Slovensko Bistrico prišel leta 2002 iz Makedonije in je po narodnosti Albanec. Izhaja iz znane slaščičarske družine Demiri, že več desetletij (od leta 1924) prisotne v Sloveniji. Že kot majhen deček je med počitnicami prihajal v Maribor in se pri očetu in stricu učil sladoledne obrti in slovenskega jezika. "Pred enim mesecem sem dobil slovensko državljanstvo," se nasmehne. "Zelo sem zadovoljen z biznisom in ljudmi. Vsi so me odlično, toplo sprejeli in so prijazni. Z nikomer se ne kregam in upam, da bo tako ostalo," hvali odnose v lokalni skupnosti.

Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta