Akrobatski 'leteči biki' bodo konec aprila spet preletavali Maribor

Gregor Grosman Gregor Grosman
11.03.2022 02:00

Na letošnjem treningu bo največja atrakcija helikopter Bell Cobra, ki bo po prenovi prvič na nebu izvajal akrobacije

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ena zadnjih pridobitev skupine je Mustang P51-D z imenom Nooky Booky IV, s katerim so v Mariboru trenirali že lani. 
Gregor Grosman

Bliža se sezona letalskih mitingov, ki jo marsikdo že nestrpno pričakuje, in končno bo mogoča zaradi sprostitve omejitev, povezanih s širjenjem koronavirusa. Prebivalci v okolici mariborskega letališča bodo tako lahko znova opazovali akrobatske prelete, saj bodo konec aprila, natančneje med 27. aprilom in 2. majem, v mesto ob Dravi iz Salzburga spet prileteli Leteči biki.

Da bodo člani avstrijske skupine The Flying Bulls, letalski navdušenci z veliko strastjo do redkih zgodovinskih letal in helikopterjev, pred začetkom sezone ponovno trenirali na Letališču Edvarda Rusjana Maribor, nam je potrdil organizator Urban Simčič. Dodal je, da se še dogovarjajo, kako bodo izpeljali treninge, saj želijo zagotoviti prijetno sobivanje z drugimi uporabniki letališča. Zato bi lahko uredili tudi začasno podaljšanje obratovanja letališča v času obiska in treninga tujih pilotov. Na svoj račun bodo gotovo spet prišli ljubitelji letenja, saj je mogoče akrobacije pod oblaki opazovati tudi v bližini letališča.

Helikopter Bell Cobra bo ena glavnih atrakcij, saj bo po prenovi (pred leti je imel nesrečo) v Maribor priletel prvič. North American P-51 Mustanga letos ne bo, saj so med vzdrževanjem odkrili napako na konstrukciji, ki jo trenutno odpravljajo. North American Aviation T-28B Trojana, s katerim se je lani v letalski nesreči na Češkem smrtno ponesrečil pilot, huje poškodovan pa je bil znani slovenski fotoreporter Miro Majcen, pa bo nadomestil drugi Trojan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta