Arsenovič na konvenciji predstavil progam Vsak dan boljši Maribor

Igor Selan Igor Selan
22.10.2022 13:42

Lista Arsenovič za Maribor je danes predstavila svoje kandidate za mariborski mestni svet in program za nov štiriletni mandat.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Saša Arsenovič je za prihodnji mandat napovedal premik od infrastrukturnih projektov k mehkim vsebinam
Saša Arsenovič je za prihodnji mandat napovedal premik od infrastrukturnih projektov k mehkim vsebinam
Andrej Petelinsek

Lista Arsenovič za Maribor je na današnji konvenciji liste v prostorih nekdanje tovarne MTT v Melju predstavila program za prihodnje štiriletno obdobje ter kandidate za mestni svet. Kot je uvodoma povedala vodja volilnega štaba Jelka Vrečko, so nekdanjo Hutterjevo tovarno izbrali zato, ker bi radi tudi tako pokazali, da je treba v mestu opraviti še veliko dela: "Vendar je od nas samih odvisno, ali bomo znali izzive prihodnosti pretopiti v zmage ali v poraze."

V nadaljevanju je aktualni župan Saša Arsenovič predstavil svoje dosežke v minulem mandatu. Izpostavil je prenovo Glavnega trga in Koroške ceste, začetek gradnje Centra Rotovž, dokončanje obnove Ljudskega vrta, Dvorane Tabor in kopališča Pristan, vzpostavitev MBajka ter povezovanje javnih podjetij v holding: "Ampak danes nismo tukaj zaradi bilance. Ljudje so nam zaupali, da bomo prinesli spremembo, in smo jo. To mesto spreminjamo na bolje. Se pa bomo morali iz prostorskih, infrastrukturnih in prometnih projektov, se pravi tistih, za katere so bila zdaj na voljo evropska sredstva, še bolj premakniti k vsemu tistemu, kar prinaša boljšo kvaliteto življenja. Eni temu pravijo mehke vsebine, jaz pa v tem vidim najtrdnejše temelje boljšega življenja. Kaj je v resnici bolj trdnega od tega, da starši vedo, da so otroci varni v vrtcu, da si lahko privoščijo poslati otroka peš v šolo, da se nam študentje, tudi če odidejo po dodatna znanja v svet, vrnejo, da javno dostopno najemniško stanovanje ni loterija ali luksuz, ampak osnova, da ima zdravstveni dom ne samo urejene prostore, ampak tudi dobro besedo za vsakogar, da starejše v višja nadstropja pripelje dvigalo, ali pa delujoč javni potniški promet in mreža kolesarskih stez. Več, ko si nas bo za to prizadevalo v mestnem svetu, boljše bo življenje vseh nas."

Andrej Petelinsek

V nadaljevanju so oba podžupana, Samo Peter Medved in Gregor Reichenberg, novi pridobitvi liste, nekdanja Fištravčeva podžupanja Melita Petelin in nekdanja vodja Desusove svetniške skupine Jelka Kolmanič, ter kulturnica Zora A. Jurič predstavili program liste za prihodnje štiriletno obdobje. Program z naslovom Vsak dan boljši Maribor temelji na petih stebrih, znanju, okolju in prostoru, zdravju, generacijski solidarnosti ter kulturi in športu.

Konvencijo je zaključil pesnik in predlagatelj liste Andrej Brvar: "Z vsem, kar se je opravilo v prvem mandatu, gre za preporod mesta, za njegovo renesanso. In verjamem, da bo enako tudi v drugem."

Andrej Petelinsek

Med kandidati liste za mestni svet se je konvencije udeležil tudi zdravnik in literat Franjo Naji: "Podpiram politiko župana Arsenoviča. Razvoj v zadnjih štirih letih je v mestu šel v pravo smer. Zato menim, da je prav, da se ta politika nadaljuje še prihodnja štiri leta."

Podobno razmišlja še en viden kandidat liste, direktor Vzajemne Maribor Andrej Bauman: "Arsenovič me je prepričal z energijo in entuziazmom, ki ga je kazal skozi vsa štiri leta. Z neverjetno voljo je dokazal, da je pravi izbor, stvari so se v mestu premaknile na dosti višji nivo. Štiriletno obdobje je za nekoga, ki je prišel izven politike, prekratko, zato menim, da mu je treba podeliti še en mandat, realna ocena stanja se bo lahko naredila šele po osmih letih. Vsi novi, ki prihajamo, pa bomo s svojim znanjem in izkušnjami pomagali, da nam bo šlo vsem lepše."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta