Boscarol v Mariboru napoveduje nove investicije, predvsem na Pohorju

Igor Selan Igor Selan
05.12.2023 15:23

Mercator hipermarket center Tabor II ne bo le trgovski center, ampak tudi prizorišče dogajanja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Solastnik trgovskega centra Mercator Tabor II Ivo Boscarol, ter direktorja Mercatorja Jerneja Kastelic in Urban Plestenjak
Sašo Bizjak

Trgovski center Mercator hipermarket Tabor II vse bolj stopa po poti Europarka. Ne le s trgovsko in storitveno ponudbo, obiskovalce bo v prihodnje skušal pritegniti tudi z organizacijo različnih dogodkov. Miklavževanju, ki so ga priredili minulo soboto, bodo tako v prazničnem decembru sledili še peka prazničnih piškotov, brezplačne delavnice za otroke in obisk Zimske vile (v soboto 9. in 16. decembra ter v petek 22. in 29. decembra), kreativne delavnice v sodelovanju s Srednjo šolo za trženje in dizajn (v petek 15. decembra) ter velika božičkova zabava (v soboto, 23. decembra). Isti dan bo v centru nastopil tudi Dejan Dogaja. Ob tem bo center obiskovalcem med 16. in 30. decembrom nudil tudi brezplačno zavijanje tam kupljenih daril (med delovnikom med 14. in 20. uro, ob sobotah med 10. in 20. uro).

Prenovljene garaže, nova fasada, sanitarije...

Več dogajanja v enem največjih trgovskih centrov pri nas narekujejo novi lastniki, družba Boscarol d.o.o., ki je 41.425 kvadratnih metrov velik center kupila junija letos. "Preden smo kupili Center Mercator, smo med uporabniki izvedli tudi anketo, ki je pokazala, da si ljudje želijo predvsem, da bi se v centru kaj dogajalo. Zato smo se kot lastniki odločili, da center oživimo, da bo v prihodnje še bolj prijeten in se bomo vsi skupaj tukaj dobro imeli," je na današnji novinarski konferenci povedal solastnik in eden od treh direktorjev podjetja Ivo Boscarol.

Kot je še povedal Boscarol, so v zadnjih mesecih veliko pozornosti namenili garažam, kjer so sanirali razpoke, po novem letu bodo v njih prepleskali še tla in na novo zarisali parkirna mesta. V kratkem bodo prenovili tudi toaletne prostore, takoj, ko bo vreme omogočalo, bodo polepšali še fasado, medtem, ko bodo na vzhodni strani objekta namestili tudi med petnajst in dvajset polnilnic za električna vozila. Te ne bodo namenjene le obiskovalcem centra, ampak tudi okoliškim prebivalcem. "Naš center bomo skupaj z Boscarolom spravili v višjo dimenzijo, kar bo bolje tako za kupce, kot tudi za najemnike prostorov in njihovo ponudbo. Center je skorajda poln, nekaj izzivov imamo le še z zadnjim delom centra, kamor pa bomo že kmalu pripeljali strateškega najemnika, ki bo pozitivno vplival na dogajanje v centru," je povedala direktorica sektorja upravljanje z najemniki pri Mercatorju Jerneja Kastelic.

Trgovski center Mercator Tabor II
Sašo Bizjak

V hipermarketu Mercator, ki je s pet tisoč kvadratnih metrov površine drugi največji Mercatorjev center v Sloveniji in ponuja kar 30 tisoč različnih artikov, so sicer letos našteli že več kot milijon kupcev. "Letos smo presegli vsa pričakovanja, trend rasti tako po številu kupcev, kot tudi po vrednosti nakupov, raste z dvomestnim indeksom," razlaga Mercatorjev direktor sektorja velikih formatov Urban Plestenjak.

Strateška vloga Pohorja

Ivo Boscarol je ob tem napovedal še dodatna vlaganja v Maribor, zanima jih predvsem Pohorje in drugi višje ležeči in zeleni predeli okrog mesta. "Investirati si želimo tudi v turizem ali v gostinstvo. V prvi fazi razmišljamo o nakupu kakega že obstoječega objekta, ni pa rečeno, da ne bomo šli tudi v kakšno lastno investicijo. Prepričan sem, da bo imelo Pohorje v časih, ki prihajajo, govorim o segrevanju ozračja, strateško vlogo v turizmu. Ker bosta na višini 800, 1000 metrov, bivanje in oddih bistveno bolj prijetna, kot v dolinah. A o tem več, ko bo čas dozorel."

Medtem, ko so del nedavno kupljenih prostorov v trgovskem centru City že oddali, se za oddajo preostanka prav v teh dneh dogovarjajo z novim interesentom. "Pogovarjamo pa se tudi z nekaterimi start-upi iz tega območja, v nekatera podjetja bomo namreč vstopili tudi s kapitalom in jim pomagali, da se bodo hitreje širila. Maribor in okolica bosta tako tudi v prihodnje v našem interesu," je še povedal Boscarol.

Pevec Dejan Dogaja med nastopom v Trgovskem centru Mercator Tabor II
Sašo Bizjak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta