Člani mariborskega Atletskega društva Štajerska v dvoranski sezoni osvojili več kot trideset kolajn

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
10.04.2023 04:11

Atletska dvoranska sezona se je končala in v AD Štajerska Maribor so z njo zelo zadovoljni. Na državnih prvenstvih v vseh starostnih kategorijah, ki jih je izpeljala AZ Slovenije, so osvojili kar 31 kolajn.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nadarjena četverica, ki je v štafeti 4 x 200 m postavila državni rekord.
Arhiv Ad Štajerska

Od tega trinajst zlatih, osem srebrnih in deset bronastih, kar je dvanajst več kot leto poprej, poleg tega pa so dekleta do dvanajst let osvojila naslov ekipnih državnih prvakinj v mnogoboju. Kolajne so osvajali na vseh prvenstvih, kar je dokaz strokovnega in organiziranega dela v vseh klubskih selekcijah. K temu velja dodati še dva nova državna rekorda z izpolnjeno normo za mednarodna tekmovanja.

Nova državna dvoranska rekorda sta postavili Karolina Zbičajnik in ekipa atletov do 16 let v štafeti 4 x 200 metrov. Zbičajnikova je 400 m premagala v času 54,57, kar je novi rekord za starejše mladinke, štafeta, za katero so tekli Roko Godič, Patrik Murko, Lukas Dovnik in Vid Černec, pa je s časom 1:37,86 postavila novi pionirski rekord. Zbičajnikova in Petja Klojčnik sta tudi izpolnili normi za nastop na avgustovskem evropskem prvenstvu za starejše mladinke in mladinke v Jeruzalemu, prva v teku na 400 metrov, druga v teku na 400 in 800 metrov.

Atletika: Tri gracije, levo je Petja Klojčnik, desno Karolina Zbičajnik, v sredini pa njuna trenerka Maja Bezjak.
Arhiv Ad Štajerska

V letošnji zimski sezoni so bila mednarodna tekmovanja okrnjena, saj sta zaradi potresa v Turčiji odpadli balkanski prvenstvi. "So pa tri naše članice, sicer še mladinke, tekmovale na troboju članskih reprezentanc v Beogradu. Nika Fajfar je bila v teku na 3000 m četrta, prav tako četrta je bila Zbičajnikova v teku na 400 m, Klojčnikova pa je na 800 m osvojila tretje mesto. Petja in Karolina sta tekli tudi v štafeti 4 x 400 m in prispevali levji delež k zmagi Slovenije. Velja omeniti tudi nastop Petje Klojčnik na finalu svetovne serije dvoranskih mitingov World Athletics Indoor Tour Gold, na katerem je z odličnim tekom in na 1000 metrov s časom 2:40,43 za več kot sedem sekund izboljšala osebni rekord. Bila je daleč najmlajša atletinja, osvojila pa je osmo mesto," je povedala trenerka v AD Štajerska Maja Bezjak.

Atleti in atletinje se sedaj že nekaj časa privajajo na razmere na prostem, čez dober mesec bodo prva tekmovanja na prostem. V AD Štajerska verjamejo, da je dvoranska sezona odlična popotnica pred tekmovanji na prostem in da bodo tudi dosežki spodbudni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta