Deveta prodaja Areha

Barbara Bradač Barbara Bradač
01.11.2019 16:51

Če bodo upniki potrdili, bo naslednja prodaja žičniških naprav na areškem delu Pohorja za 1,5 milijona evrov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prodaja se tudi šestsedežnica Pisker. 
Aljoša Peršak

V deveto bo stečajni upravitelj Drago Dubrovski poskušal prodati del premoženja Športnega centra Pohorje, in sicer sklop Areško Pohorje, ki ga sestavljajo žičniške naprave, nepremičnine, objekti, pravice in oprema. Potem ko prodaja z javno dražbo z izklicno ceno dobra dva milijona evrov ni bila uspešna, dražbe 25. septembra letos se ni udeležil noben aktivni dražitelj, želi stečajni upravitelj preveriti, ali je interes za nakup premoženja, če bi bila izklicna cena 1,5 milijona evrov. A ker je ta izhodiščna cena manj kot polovico ocenjene vrednosti premoženja (10,6 milijona evrov), morata za takšno odločitev soglasje podati upniški odbor in ločitveni upnik Družba za upravljanje terjatev bank.
Omenjeno premoženje, ki ga upravlja mariborsko javno podjetje Marprom, vključuje obe vlečnici Partizanka, vlečnice Areška, Ruška, Orel, Žigart, Vali, Kekec ter obe vlečnici Cojzarica moral prihodnji lastnik ob kupnini par milijonov vložiti v naprave.
Ob prodaji tega premoženja je treba v postopku tega stečaja, ki poteka od oktobra 2014, rešiti še nadomestilo za prevzem žičniških naprav. Potem ko je mariborsko sodišče naložilo mariborski občini plačilo skoraj 13,25 milijona evrov in je višje sodišče ugodil pritožbi občine, se sedaj stečajni upravitelj v mediacijskem postopku pogovarja z mariborsko občino glede zneska za plačilo za prevzem gondole in žičniških naprav na Mariborskem Pohorju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta