Downhillka kljub oviram bo

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
04.03.2020 09:31

Spomladanske temperature, pomanjkanje snega na Mariborskem Pohorju in s tem povezani organizacijsko-logistični izzivi organizatorje premierne Downhilke silijo k neprestani improvizaciji in iskanju rešitev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prva Downhillka bo na areški progi Pisker. 
Sašo Bizjak

Zdaj je jasno, da bo Downhilka na sporedu v nekoliko drugačni obliki, a vendarle bo potekala "doma", v Sloveniji. Tekmovalci se bodo merili v soboto, 7. marca 2020, na Areškem Pohorju na sedežnici Pisker. 

Namesto 12 "le" 8 ur

Dogajanje se bo začelo pozno popoldne, ambasadorka tekme Ilka Štuhec pa bo VIP uro smučanja skupaj s povabljenci in nagrajenci začela ob 20. uri. Začetek tekme je nato napovedan za 23. uro, zaključek pa v nedeljo ob 7. uri zjutraj. "Ker si Downhilko resnično želimo izpeljati v letošnji zimi, smo primorani iskati rešitve, saj nas vreme letos res ne usliši. Našli smo alternativo na Areškem Pohorju, kar nas veseli, čeprav tekmovanje ne bo ravno takšno, kot smo ga želeli," pravi Dora Skorobrijin, vodja organizacije Downhilke.

Ambasadorka tekme je Ilka Štuhec.
Igor Napast

Vsak krog prinaša dobrodelni denar

Vsak odpeljan krog, ki ga bo odpeljala ambasadorka tekme Ilka Štuhec s povabljenci, bo prinesel sredstva v dobrodelni sklad. Enako velja za tekmovalce na tekmi, ki bodo s svojo požrtvovalnostjo in željo po zmagi ter nazivu najbolj vzdržljivega smučarja v dobrodelni sklad prispevali po en evro za vsak odpeljani krog. Zbrana sredstva bodo namenjena Fundaciji za športnike iz socialno ogroženih okolij, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije.
Tekmovalci bodo imeli ob vznožju sedežnice Pisker na voljo poseben prostor za pripravo in počitek ter okrepčilo. "Pomembno nam je, da se tekmovalci in vsi ostali na tekmi dobro počutijo. Kljub temu, da so se načrti s tekmo spremenili od tistih prvotno načrtovanih, verjamemo, da je pred nami izjemen športni dogodek, ki bo služil kot osnova za nadgrajevanje v prihodnjih letih," je prepričana Dora Skorobrijin.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta