Dunking Devils prvič v Mariboru: Spektakel, ki nikogar ni pustil ravnodušnega

Sanja Verovnik Sanja Verovnik
11.06.2022 19:00

Bilo je nepozabno, vratolomno, pogumno, predvsem pa adrenalinsko - ob pogledu na akrobatske vragolije skupine Dunking Devils je danes v središču mesta marsikomu zastal dih

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Tako poln, kot je bil danes mariborski Trg Leona Štuklja, že nekaj časa ni bil. Prvi družinski Curaprox dan, katerega rdeča nit je bil slogan "zdrava usta, zdravo telo", je poskrbel za nepozabno vražjo zabavo, za katero so bili še najbolj zaslužni znani slovenski akrobati Dunking Devils, ki se ponašajo z nazivom svetovnih prvakov v akrobatskem zabijanju in tudi z dvema Guinnesovima rekordoma - za najdaljše zabijanje s trampolina in najvišjo salto z zabijanjem.

Dva nastopa v enem dnevu

Akrobatska skupina, ki je imela na začetku šest članov, starih komaj kakih 18 let, zdaj pa jih ima več kot šestdeset in ni znana le v Sloveniji, temveč po celem svetu, saj je v svoji desetletni karieri pripravila že več kot 2500 nastopov v 51 državah na petih kontinentih, njihove video vsebine pa si je ogledalo že več kot 400 milijonov ljudi po vsem svetu, v štajerski prestolnici sicer še ni gostovala. Zato je bil tudi zanje nastop v središču Maribora nekaj posebnega. "Komaj čakamo, da nekaj naših akrobacij pokažemo Mariborčankam in Mariborčanom," je pred nastopom napovedal Maks Veselko, vodja akrobatske ekipe Dunking Devils. In obljubo tudi izpolnil - deset mladeničev in ena mladenka je v kar dveh nastopih, dopoldanskem ter popoldanskem, požela glasne ovacije gledalcev, ki kar niso mogli verjeti svojim očem, česa vse so sposobni. "Fantastična publika je v Mariboru!" so pripomnili na ogrevanju pred popoldanskim nastopom.

Košarkarji in kaskaderji v enem

"Pa kaj si ja nor! Takega premeta še v sanjah ne bi naredil. A si videl, kako je zabil? Pa kako lahko nekdo tako visoko skoči? Jaz bi grdo padel in se poškodoval. To je noro! Fantje so košarkarji, pa še kaskaderji povrhu," je bilo slišati iz množice gledalcev, ki so vsak vratolomni skok akrobatov pospremili, bodisi z globokim zajemom sape bodisi z navdušenimi vzkliki, zabijanje na koš pa nagradili z gromkim aplavzom. Spektakel, ki si ga je prišlo ogledati mlado in staro, med gledalci je bilo slišati vsa narečja, tudi tuje jezike, ni pustil nikogar ravnodušnega. Še največji vtis pa je pustil na otrocih, ki so jim, sedečim na ramenih očetov, da bi v množici čim bolje videli, oči kar žarele, ko so spremljali vratolomne skoke na trampolinu, premete, salte ter zabijanja z žogo. Nekateri so mladeniče, ki so navduševali z letečimi meti na koš, celo videli kot okrepitev slovenske košarkarske reprezentance, medtem ko bi drugi med Dunking Devilsi najraje videli slovenskega košararskega asa Luko Dončiča, ker menda tudi on vse to obvlada. So pa akrobacije nekatere kratkohlačnike navdušile tudi do te mere, da so se v Dunking Devils vragolijah preizkusili sami. A je večina, kot na primer dvanajstletni Tilen iz Maribora, kmalu ugotovila, da narediti salto in nato metati še na koš, ni mačji kašelj, ampak je za to potrebnega veliko treninga, sicer hitro pristaneš na trdih tleh.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta