Elektro Maribor in Univerza v Mariboru stopata na skupno razvojno pot

MBK
10.09.2024 16:07

Univerza v Mariboru in družba Elektro Maribor sta podpisali sporazum, s katerim nadgrajujeta sodelovanje na dodatnih področjih, ki so velik izziv v okviru zelenega prehoda in vseživljenjskega učenja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sporazum so podpisali dr. Boštjan Vlaovič, prodekan Fakultete za elektrotehniko, računalništvo in informatiko, Tatjana Vogrinec Burgar, predsednica uprave Elektra Maribor, dr. Zdravko Kačič, rektor Univerze v Mariboru, dr. Sebastijan Seme, dekan Fakultete za energetiko, in dr. Tomaž Keresteš, dekan Pravne fakultete.
Andrej Petelinšek

Univerza v Mariboru in družba Elektro Maribor sta podpisali sporazum, s katerim nadgrajujeta sodelovanje na dodatnih področjih, ki so velik izziv v okviru zelenega prehoda in vseživljenjskega učenja, so sporočili z univerze. Gre za podporo pri izobraževanju in usposabljanju kadrov družbe Elektro Maribor, vključevanje njenih strokovnjakov v študijski proces v obliki vabljenih in gostujočih predavanj pri članicah UM, sodelovanje pri praktičnem usposabljanju študentov in študentskih projektih, sodelovanje pri prijavah na slovenske in mednarodne javne razpise, sodelovanje pri raziskovalnih in inovacijskih projektih ...

Andrej Petelinšek

"Danes je pomemben dan za slovensko energetiko, saj Elektro Maribor stopa na skupno razvojno pot z Univerzo v Mariboru in njenimi članicami. V bodoče bomo skupaj prispevali k razvoju energetike v širši regiji in bomo tako kos najzahtevnejšim razvojnim projektom, ki so pred nami. Vse za to, da našim uporabnikom zagotovimo zanesljivo in sodobno oskrbo z električno energijo ter boljšo kakovost življenja," je ob podpisu poudarila predsednica uprave Elektra Maribor Tatjana Vogrinec Burgar.

(FOTO) Nova športna infrastruktura: Kaj se bo gradilo v Mariboru in okoliških občinah

Rektor Zdravko Kačič pa je poudaril, da je Univerza v Mariboru nastala tudi zaradi potreb gospodarstva na področju vzhodne kohezijske regije. "Stopamo na novo skupno pot sodelovanja in razvoja vsebin ter krepimo tretje poslanstvo univerze, ki ga UM razvija tudi v sklopu projekta Innovum," je še dejal Kačič. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta