Emilijo Stojmenovo Duh k odstopu pozval tudi mariborski Mladi forum SD

Igor Selan Igor Selan
11.09.2024 14:02

V Mladem forumu SD niso nezadovoljni le zaradi nakupa 13 tisoč računalnikov, ampak tudi s siceršnjim delom ministrstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mladi forum SD Maribor meni, da je odstop ministrice Emilije Stojmenove Duh nujen, če želi Slovenija izpeljati digitalno preobrazbo.
Igor Selan

Ministrico za digitalno preobrazbo Emilijo Stojmenovo Duh so danes zaradi nakupa 13 tisoč računalnikov k odstopu pozvali tudi v Mladem forumu Socialnih demokratov Maribor. V satirični maniri so spomnili, da je ministrstvo računalnike kupilo, ne da bi bilo jasno, komu so namenjeni in kako jih bodo razdelili, kot tudi, da so računalniki brez naloženega operacijskega sistema nefunkcionalni. Ob tem so namignili tudi, da gre v tem primeru za molzenje državnega proračuna.

Tudi sicer v Mladem forumu niso zadovoljni z delom ministrstva, menijo namreč, da to z nekaterimi podatki zavaja. V ilustracijo so podali podatek ministrstva, da se je dostop do digitalnih javnih storitev v Sloveniji od lani na letos povečal, a opozorili, da nam to nič ne pomaga, če še zmeraj več kot polovica državljanov ne obvlada niti osnovnih digitalnih veščin.

Ob tem so opozorili tudi na vse pogostejše hekerske napade na kritično infrastrukturo v Sloveniji ter občuten primanjkljaj strokovnjakov s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij, brez katerih se bo pred napadi v prihodnje težko ubraniti: "Spoštovana ministrica, vse našteto je samo majhna kaplja v morje neuspešne politične zgodbe. Živimo v pravni državi, kjer si nedolžen, dokler ti ne dokažejo nasprotno. Pri nakupu 13 tisoč računalnikov so vam to dokazali neodvisni preiskovalni organi, ne enkrat, večkrat. Sami si ne želimo, da bi rekli, mariborsko ministrstvo je bilo neuspeh, vrnimo vse zadeve v Ljubljano. To se ne sme zgoditi. Sprejetje politične odgovornosti je nujno, da lahko delamo za skupno dobro. Za voljo Mariborčank in Mariborčanov, vseh državljank in državljanov in zavoljo digitalne preobrazbe Slovenije, spoštovana gospa ministrica, odstopite."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta