(FOTO) Eno igrišče bodo prenovili, drugo zgradili: Maribor dobi novo športno infrastrukturo

Jasmina Cehnar Jasmina Cehnar
28.10.2024 10:45

Uvedena so bila dela na igriščih NK Pobrežje in pri Osnovni šoli Leona Štuklja

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
NK Pobrežje že dolgo čaka na prenovo svojega igrišča in klubskih prostorov. 
Sašo Bizjak

V minulem tednu so bila uradno uvedena dela na igrišču Nogometnega kluba Pobrežje in na zunanjem večnamenskem igrišču pri Osnovni šoli Leona Štuklja, kjer deluje tudi mednarodni oddelek. Oba projekta bosta pomembno prispevala k izboljšanju športne infrastrukture ter k večji kakovosti življenja lokalne skupnosti, so prepričani na Mestni občini Maribor.

Dostopno vsem prebivalcem

Projekt obnove igrišča NK Pobrežje vključuje celovito sanacijo obstoječe travnate površine, ki bo zamenjana z umetno travo. Z naložbo, vredno več kot milijon evrov, od katerih bo polovico sofinanciralo ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport, želijo spodbuditi možnosti za vadbo, tekmovanja, rekreacijo in kulturne dogodke v mestni četrti Pobrežje.

Maribor - Nk Pobrežje - športni park - igrišče - obnova - začetek obnove - delavci - Obnove -
Sašo Bizjak
Maribor - Nk Pobrežje - športni park - igrišče - obnova - začetek obnove - delavci - Obnove -
Sašo Bizjak

Igrišče bo dostopno vsem prebivalcem, poudarjajo na MOM. "Dela bodo zajemala ureditev in utrditev podlage, izgradnjo drenažnega sistema za ustrezno odvajanje meteorne vode, vgraditev umetne trave, postavitev nove športne opreme (gola z lovilnimi mrežami, ograjo), ter postavitev montažnih kabin za rezervne igralce in sodnike. Prav tako bo vzpostavljena infrastruktura za prihodnjo razsvetljavo," so našteli.

Sašo Bizjak
Sašo Bizjak

Gradbena dela se bodo začela še letos, izvajalec del je družba FS Group, zaključek pa je predviden v letu 2025.

Gospodarsko ministrstvo našlo dodaten denar: Obnovljeno bo igrišče NK Pobrežje. Denar tudi Miklavžu in Dupleku

Mali nogomet, rokomet, košarka ...

Obstoječi igrišči pri OŠ Leona Štuklja sta dotrajani in neprimerni za sodobno šolsko vadbo. Trenutno omogočata samo igranje košarke in odbojke, kar omejuje športne aktivnosti učencev. Mariborska občina je zato začela z izvedbo velikega projekta izgradnje novih zunanjih igrišč, ki bodo omogočila igranje malega nogometa, rokometa, dveh košarkarskih iger, odbojke in badmintona.

(FOTO) Velika donacija Nove KBM v zadnjih dneh njenega obstoja

"Nova igrišča bodo imela tartan podlago na asfaltni osnovi in vso potrebno opremo za izvedbo športnih aktivnosti. Predvidena je tudi izgradnja dostopne poti od šole do igrišča, skupaj z urbano opremo, pripravo za razsvetljavo ter pitnikom," so pojasnili pristojni. Izvajalec del je družba MS Skupina, zaključek del je predviden pomladi 2025. Projekt bo prav tako sofinanciran s pomočjo ministrstva za gospodarstvo v višini 100.000 evrov. Odločitev o dodelitvi sredstev sicer še ni bila objavljena, dodajajo na MOM. Ključen prispevek k financiranju predstavlja tudi donacija Nove KBM v višini 120.000 evrov.

Lokacija pri OŠ Leona Štuklja, kjer bodo nove športne površine. Drevesa naj bi ohranili.
Andrej Petelinšek

Nova igrišča bodo omogočila številne športne aktivnosti ter spodbujala telesno aktivnost in druženje. "Mestna občina Maribor ima pomembno vlogo pri zagotavljanju varnih in kakovostnih prostorov za šport, kar prispeva k večji povezanosti skupnosti in kakovostnemu preživljanju prostega časa. Prav tako kakovostna športna infrastruktura povečuje privlačnost občine kot kraja za življenje, delo in obisk," še sporočajo z občine.

(FOTO) Nova športna infrastruktura: Kaj se bo gradilo v Mariboru in okoliških občinah

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Več vsebin iz spleta