(FOTO) BMX-kolesarjenje: Radi trenirajo, še raje tekmujejo

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
15.05.2022 03:00

Predstavniki BSX Racing Teama Maribor so na svojem terenu osvojili kopico prvih, drugih in tretjih mest, ko je bila BMX-proga v Mariboru prizorišče prvega letošnjega tekmovanja za pokal Alpe Adria v disciplini BMX-race.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gaj Palčnik (v sredini) je osvojil kar dva naslova, za kar je moral opraviti osem voženj.
Sašo Bizjak

Nastopilo je rekordnih 165 kolesarjev in kolesark iz Slovenije, Avstrije, Madžarske in Nemčije, kolikor jih do zdaj na BMX-tekmovanjih v Sloveniji ni še nikoli. Za brezhibno organizacijo je poskrbel BSX Racing Team Maribor.

Sobotna preizkušnja za državno prvenstvo v kategorijah licenciranih tekmovalcev, ki je bila odprta tudi za tekmovalce iz tujine, je potekala v deževnem vremenu, nedeljska pa v veliko bolj prijaznih razmerah. "Čeprav vreme v soboto ni bilo naklonjeno tekmovalcem in tudi ne nam, prirediteljem, je dvodnevno tekmovanje minilo v zadovoljstvo vseh. Nekaj je bilo tudi padcev, a so se vsi končali brez hujših posledic. Zelo smo zadovoljni z dosežki članov BSX Racing Teama Maribor, tekmovalo jih je približno 50, nekateri od njih pa so se v različnih starostnih kategorijah zavihteli na vrh. Rezultati so presegli pričakovanja, so plod trdih zimskih treningov v dvorani v Melju in treningov na naši progi, ki so se začeli takoj po koncu zime," je od zadovoljstva žarel osemkratni državni prvak v BMX-race disciplini in trener v mariborskem klubu Tilen Frank.

Najmlajši člani tekmovalci mariborskega kluba, ki je pripravil tekmo.
Sašo Bizjak

Uvrstitve predstavnikov BSX Racing Teama Maribor v različnih starostnih kategorijah, amaterji: prvo mesto Leonard Simič in Žan Kogler, drugo Tin Puc Imenšek in Val Stupan, tretje Jure Gselman, Tin Adam in Jure Rakuša.

Med licenciranimi tekmovalci je v tekmovanju za pokal Alpe Adria prvo mesto v svoji starostni kategoriji osvojil Gaj Palčnik, drugo Max Sliško, tretja sta bila Oto Heinrih in Tim Pečanac. Gaj Palčnik je slavil tudi v kategoriji cruiser do 29 let, v kategoriji nad 30 let je zmagal Peter Caf, tretji je bil Gregor Palčnik.

V tekmovanju za državno prvenstvo sta prvo mesto osvojila Max Sliško in Gaj Palčnik, drugo Tija Frank, Oto Heinrih, Tim Pečanac in Pia Palčnik, v kategoriji cruiser do 29 let je zmagal Gaj Palčnik, ki je odnesel domov kar dva naslova državnega prvaka, nad 30 let Peter Caf, Gregor Palčnik je bil drugi.

Sašo Bizjak

V kategoriji nad 17 let je v obeh tekmovanjih zmagal Gaj Gorza (TBP Lenart). "Kolesarim že enajst let, tudi v cestnem kolesarstvu se poskušam, a mi je BMX-kolesarjenje bolj všeč. Startal nisem najboljše, a sem pozneje nadomestil zaostanek za tekmeci. V mlajših kategorijah sem v Mariboru zmagal že večkrat. Zdaj vozim večinoma na evropskih tekmah in gre mi kar dobro," je pojasnil Gorza.

Sašo Bizjak

"Zelo sem zadovoljen z dosežki, saj je bila konkurenca ostra. Na nedeljski tekmi je bil moj največji tekmec Val Trinle Lampič iz kluba Bikehanic, ugnal sem ga šele v finišu. Nisem dovolil, da me premaga na domačem terenu," je razložil devetošolec Gaj Palčnik, osemletna Tija Frank pa je povedala. "Nastopila sem po svojih zmožnostih, z nekaj več sreče bi lahko bile moje uvrstitve boljše. Rada treniram, še raje tekmujem, pod očetovim vodstvom tudi napredujem."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta