(FOTO) Božički potrkali otrokom na bolnišnična okna v UKC Maribor

Jana Juvan Jana Juvan
23.12.2021 16:14

Marsikdo se spomni na zdravstvene delavce in bolnike, ki božični čas preživljajo v UKC. Znova so otroke presenetili tudi Božički, ki so se spustili s strehe klinike za pediatrijo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Med glasnim "ho, ho, ho" je sedem božičkov trkalo otrokom na okna ter malčkom v pižamicah dajalo petke skozi šipo. 
Sašo Bizjak

Preden se bodo spustili po dimnikih, so se Božički znova, zdaj že osmo leto zapovrstjo, spustili tudi s strehe pediatrične klinike UKC Maribor in razveselili tiste malčke, ki morajo praznični čas preživeti v bolnišnici. "Božički jamarske reševalne službe se vsako leto radi odzovemo vabilu pediatričnih klinik in osrečimo malčke v bolnišnicah. To je še najmanj, kar lahko naredimo. Večinoma so vsi presenečeni, nestrpno čakajo, nekateri pa se tudi prestrašijo," je povedal Robert Anžič, eden od sedmih Božičkov, ki so se danes opoldne spustili s strehe pediatrične klinike UKC Maribor in med glasnim "ho, ho, ho" trkali otrokom na pediatričnih oddelkih na okna ter malčkom v pižamicah dajali petke skozi šipo, občinstvu, ki se je zbralo ob vznožju klinike, pa veselo mahali. Podvig je sicer precej drugačen od spusta v temno jamo, kar pa ne pomeni, da je preprost, so priznali. "Treba je pripraviti varno sidrišče, da se lahko spustimo, kar je na določenih objektih malo težje," je še povedal Božiček Anžič. Da s to gesto ne razveselijo le otrok, temveč tudi osebje, je dejal pediater dr. Vojko Berce, namestnik predstojnika pediatrije. "Letos smo se bali, da bodo kakšni ukrepi to prepovedali, ampak oni se ne dajo in tudi mi se ne damo! Tega nam ne bo vzel ne omikron ne omega. Navdušeni smo, tako mi, še bolj pa otroci in njihovi starši. Nekateri sploh ne želijo iz bolnišnice - ampak bodo šli. Za božič bodo vsi doma," je povedal in se iz srca zahvalil organizatorjem, HitRadiu Center. Hkrati je danes otrokom na pediatriji podjetje Žito poslalo sladko donacijo v obliki bonbonov, kar bo malčkom prav tako nekoliko polepšalo bivanje v UKC, kot tudi knjige, ki jih je pod okriljem projekta Pogum pediatrični kliniki v imenu učencev OŠ Angela Besednjaka pred dnevi izročila Tijana Borić z učiteljico Sabrino Buzadžić.

Med sedmimi Božički sta bili tudi dve Božički. 
Sašo Bizjak
Mateja Naberšnik in Andreja Iljaš sta obdarili zaposlene na kardiološkem oddelku. 
Sašo Bizjak

Med donatorji, ki se v tem prazničnem času spomnijo na zdravstveno osebje (tudi Supernova Qlandia, Spar, Ecolab, Dr. Oetker) je filmska vizažistka Mateja Naberšnik, ki se je letos odločila nameniti pozornost kardiološkemu oddelku. "Vem, da je to oddelek, kjer bolniki že leta ležijo na hodnikih, tukaj se res trudijo in garajo. V teh časih ne smemo pozabiti, da so zdravstveni delavci prva bojna linija proti covidu, pa ne samo covidni oddelki in urgenca. Tudi njim ni lahko, ko bolnikom rečejo, da bodo na vrsti šele čez dve leti. Zaslužijo si, da jih pocartamo," nam je dejala. Darilne vrečke je napolnila s pomočjo Andreje Iljaš iz Hiše idej, z donacijami njunih poslovnih partnerjev. Zaposleni na kardiologiji so tako prejeli zobne ščetke VBO, darilni bon za slaščičarno Ilich, Kraševe izdelke in vstopnico za predstavo Krhkost, ki jo bodo v Narodnem domu dvakrat zaigrali samo za njih.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta