(FOTO) Gasilska "intervencija" v Europarku

Jana Juvan Jana Juvan
14.10.2023 14:31

Na srečo gasilci v nakupovalnem središču niso zaradi požara, temveč da prikažejo javnosti svoje delo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mimoidoče gasilci učijo osnov požarne varnosti, spretnosti, aktivnosti in organiziranost gasilcev, za najmlajše pa so pripravili tudi gasilske delavnice.
Europark

Če danes v Europarku srečate gasilce ali zagledate utripajoče modre luči, brez skrbi. Tam so zato, da javnosti od blizu prikažejo svoje delo. V nakupovalnem središču so torej priredili dan požarne varnosti, na katerem gasilci ozaveščajo o preprečevanju požarov in pravilnem ukrepanju ob njihovem nastanku.

V avli Europarka lahko vidimo tako starinska vozila, s katerimi so se na intervencije podajali nekoč, kot tudi sodobna vozila, čoln in opremo, s katero opravljajo svoje častno poslanstvo. Mimoidoče gasilci učijo osnov požarne varnosti, spretnosti, aktivnosti in organiziranost gasilcev, za najmlajše pa so pripravili tudi gasilske delavnice.

Europark
Prikazujejo tudi potapljaško gasilsko opremo za reševanje iz vode.
Europark

Na stojnicah opozarjajo tudi na pomen reševalnega pasu na avtocestah, ki je življenjskega pomena v primerih, ko morajo gasilci in rešilci kar najhitreje pridrveti do ponesrečencev v prometnih nesrečah.

Med prostovoljnimi in poklicnimi gasilci, ki so navduševali predvsem najmlajše obiskovalce nakupovalnega središča, so tako veterani kot operativci, potapljači, pa seveda tudi gasilke. Za konec pa so napovedali tudi gasilsko godbo. 

Ker prostovoljni gasilci pomagajo tudi kot prvi posredovalci, mimoidoče izobražujejo tudi o tehnikah oživljanja in uporabe avtomatskega defibrilatorja.  

Pred Europarkom so parkirali največja vozila, manjša so tudi v avli. 
FB
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta