(FOTO) Hotel Arena pod Pohorjem ima novega najemnika

Aljoša Peršak Aljoša Peršak
03.07.2020 02:00

Do 31. oktobra bo hotel Arena pod Pohorjem upravljalo mariborsko podjetje FMF v lasti gostinca Iva Filipovića. DUTB podaljšal rok za zbiranje zavezujočih ponudb za nakup pohorskih hotelov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ivo Filipović: "Sem realist, ne pričakujem čudežev."
Andrej Petelinšek

Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) in mariborsko podjetje FMF, d.o.o., sta podpisala najemno pogodbo, s katero je podjetje v lasti gostinca Iva Filipovića do 31. oktobra letos postalo najemnik hotela Arena. Kot je znano, je prejšnji najemnik Miran Ferk po slabih dveh letih od Arene dvignil roke, DUTB pa je z razpisom znova iskal kupce za hotele Arena, Bolfenk, Videc in apartmajski objekt Pohorske terase na Mariborskem Pohorju.

Hotel Arena
Sašo Bizjak

Zakaj kratkoročni najem

"Naše podjetje je lastnik šotora, ki stoji v neposredni bližini hotela, zato smo se odločili, da s kratkoročnim najemom hotela Arena skušamo oživiti ta del pod Pohorjem. Prepričan sem, da če bi obstajala ponudba, bi se pri nas ustavljali gostje. Naša želja je, da v tem kratkem času ustvarimo prijetno družinsko okolje, v katerem se bodo odlično počutili tako Mariborčanke in Mariborčani kot tudi tuji gostje," je ob prevzemu hotela Arena povedal Filipović, ki ima v lasti Kočo Cojza na Arehu ter lokale Pepsi, Urška in Alen v mestu, v najemu pa ima tudi Gondolo fun bar pod Pohorjem. Njegovo podjetje FMF je lani izkazalo 15 tisoč evrov dobička ob prometu okrog 134 tisoč evrov.

Ivo Filipović
Andrej Petelinšek
Hotel Arena
Tadej Regent

Za podjetje, za mesto, za Pohorje

Ob izteku Snežnega stadiona namerava Filipović postaviti otroška igrala. "Sem realist, ne pričakujem čudežev. Vem, da bomo z ekipo naredili vse, kar je v naši moči, da bomo temu delu mesta povrnili ugled, hkrati pa ustvarili pozitivne finančne učinke - ne samo za naše podjetje, ampak tudi za mesto, za Pohorje. Sem Mariborčan, doslej sem delal v šotoru v neposredni bližini in vsak dan gledal potencial te lokacije," poudarja Filipović, ki ima tudi nekaj hotelirskih izkušenj - pred leti je bil najemnik hotela Areh.

Ivo Filipović ima tudi nekaj hotelirskih izkušenj - pred leti je bil najemnik hotela Areh.
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta